Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt varetekt i balkongdrapssaken

Kristiansund (NTB): Politiet ba tirsdag om ytterligere åtte ukers varetektsfengsling av den 57 år gamle mannen fra Nordmøre som er siktet for å ha drept en 53 år gammel kvinne på et hotell i Molde.

Helt siden han ble varetektsfengslet onsdag 13. oktober i fjor, dagen etter at drapet fant sted på en balkong utenfor et hotellrom Quality Hotel Alexandra i Molde sentrum, har den siktede samtykket i at fengslingsbegjæringene blir behandlet som kontorforretning. Det vil si at han selv ikke må møte i retten.

- Vi sendte en ny fengslingsbegjæring til retten og ber om åtte uker. Han har ikke tatt stilling til straffskyld og sier fortsatt at han ikke husker det som skjedde da kvinnen ble drept. Han var beruset, men ikke overstadig, da drapet fant sted, sier politiadvokat Laura Havdal i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at dødsårsaken antas å være kvelning. I tillegg er kvinnen påført stump vold mot ansiktet.

57-åringen er nå varetektsfengslet på et annet grunnlag enn før.

- Han er fengslet etter paragraf 172. Det vil si at retten har tatt stilling til styrket mistanke. Samtidig vurderes det slik at det vil støte allmennhetens rettsfølelse om siktede løslates. Det var den vurderingen retten la til grunn på det siste fengslingsmøtet 7. desember i fjor, sier Havdal.

Fra påtalemyndighetens side skal saken føres av statsadvokat Magne Nyborg i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Forsvarer er Paal Berg Helland fra Oslo.

Havdal håper at saken kan komme opp for Romsdal tingrett i Molde i mars. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget