RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt volatilt og svakt i supplymarkedet

Sist oppdatert:
Supplymarkedet i Nordsjøen strammet seg noe til på tampen av oktober, etter avgang av tonnasje og opplag av enheter. Her finner du mer om utviklingen i oktober
Supplymarkedet fortsatt å være volatilt i Nordsjøen gjennom oktober. Det er fallende etterspørsel samtidig med tildels stor avgang av fartøyer som har gitt denne utviklingen.

Ifølge supplymeglerhuset Seabrokers så har dett gitt en liten tilstramning av markedet i slutten av måneden og inn i november.

Totalt har 11 skip forsvunnet fra Nordsjømarkedet, mens ytterligere to skal ha gått i opplag i løpet av måneden. Det er kun kom to enheter inn i markedet, hvorav et nybygg.

Sea brokers merker nå noe mer tro markedet fra redersiden i markedet, og ratene har steget noe etter en aktiv uke i slutten av måneden.

- Imidlertid har i det siste merket en inkonsistens i etterspørselnivåene som har gitt store fall i ratene i løpet av et døgn, skriver Seabrokers i rapporten.

Det de minste fartøyene som har merket fallet i etterspørselen mest. Utnyttelsesgraden for små plattformskip falt fra 72 prosent i september til kun 36 prosent i oktober. Det samme har skjedd for små ankerhåndteringsskip, hvor utnyttelsesgraden har falt fra 60 til 36 prosent.

De store plattformskipene og AHTS'ene er derimot i en bedre situasjon, utnyttelsesgraden steg 8 prosent poeng for de største PSV til 81, mens den falt kun 3 prosentpoeng til 72 prosent for AHTS'ene.

Raten falt imidlertid for alle segmenter utenom for riggflytting, hvor det var en liten oppgang. Lasteoppdrag til rigger gir nå rater på 4.900 dollar pr. dag for de store skipene, mot 5.400 i september, mens riggflytting i snitt ble belønnet med 5.450 dollar i oktober, mot 5.000 i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere