*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatte terrordiskusjon på landsted

Foto: AFP Photo/Kirsty Wigglesworth/POOL

Etter en ukelang krangel om Pakistans rolle i å stoppe og fremme eksport av terror, møttes kamphanene Asif Ali Zardari og David Cameron på sistnevntes landsted.

07.08.10 09:59

Statsminister David Camerons uttalelser om at Pakistan ikke må få lov til «å fremme eksporten av terror enten det er til India, Afghanistan eller andre steder i verden» dannet en vanskelig opptakt til dagens toppmøte med Pakistans president Asif Ali Zardari.

Møttes på landsted
De to møttes på landstedet Chequers nær Princes Risborough torsdag til en privat middag, og skal fredag fortsette samtalene og forsøke å komme overens, skriver BBC News på sin nettside. Viktige temaer i samtalene vil være kampen mot terror, handel og Natos krigføring i Afghanistan.

– Taper kampen om hjerter og sinn
Cameron har har avvist å beklage terroruttalelsene, mens Zardari har gitt uttrykk for at den britiske statsministeren gikk over streken og sagt at han vil utfordre ham på dette i de pågående samtalene. Tirsdag uttalte Zardari til den franske avisa Le Monde at det internasjonale samfunnet er i ferd med å tape kampen om afghanernes «hjerter og sinn» mens opprørerne i Taliban med sin tålmodige geriljataktikk trekker det lengste strået. Denne uttalelsen ble igjen avvist av David Cameron i et intervju med BBC radio.

Understreker nære bånd
Opptakten til toppmøtet på Chequers har altså ikke vært det beste.

Samtidig har begge parter understreket at Pakistan og Storbritannia er nære allierte og har mange bånd.

En talsmann for Downing Street sier ifølge BBC at møtet er en viktig mulighet til å styrke de nære båndene mellom Storbritannia og Pakistan og fortsette å støtte sikkerhet, demokrati og utvikling i Pakistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.