RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LUFTANGREP: Flammer stiger opp etter et luftangrep mot mål ved Sana 30. mars. Torsdag meldes det om nye saudiarabiske angrep mot mål i Jemen, til tross for at koalisjonen som har bombet Houthi-militsen har erklært at luftkrigen i prinsippet er over.
LUFTANGREP: Flammer stiger opp etter et luftangrep mot mål ved Sana 30. mars. Torsdag meldes det om nye saudiarabiske angrep mot mål i Jemen, til tross for at koalisjonen som har bombet Houthi-militsen har erklært at luftkrigen i prinsippet er over. (Scanpix)

Fortsetter bombingen i Jemen

Sist oppdatert:
Houthi-militsen kontrollerer fremdeles hovedstaden Sana.

Saudiarabiske krigsfly angrep flere jemenittiske opprørsstillinger natt til torsdag, til tross for at landet tidligere i uken varslet nedtrapping.

LES her: Ber om ett døgns krigspause i Jemen

Vitner sier til AFP at luftangrepene rammet stillinger nær hovedstaden Sana, nord for Taiz og i byen Yarim. Målene skal blant annet ha vært stridsvogner tilhørende Houthi-militsen.

LES mer: Saudi-Arabia slipper inn hjelpesendinger i Jemen

Det skal også ha blitt gjennomført angrep i den sørlige provinsen Lahj og mot den viktige byen Aden, hvor det gjennom natten var flere sammenstøt mellom opprørere og grupper som er lojale mot president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Den saudi-ledede militærkoalisjonen hevder at den har ødelagt opprørernes rakett- og luftstyrker, men houthiene og deres allierte kontrollerer fortsatt Sana og enkelte andre deler av landet, mens president Hadi er i eksil i Saudi-Arabia.

LES også: Minst 185 personer drept i Jemen

Militante personer som er lojale til Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi står ved en stridsvogn som har blitt brukt i kampene mot Houthi-militsen i den sørlige byen Aden.

Tirsdag kunngjorde koalisjonen at luftkrigen i Jemen skal avsluttes og at den nå støtter en fredelig løsning på konflikten. Samtidig har Saudi-Arabia varslet nye luftangrep mot opprørerne når det ses som nødvendig.

– Houthiene bør ikke tro at vi ikke vil bruke makt for å hindre dem i å ta over Jemen med aggressive handlinger. Så det vil ikke endre seg, uttalte Saudi-Arabias ambassadør i USA, Adel al-Jubeir, onsdag.

Houthi-bevegelsen har på sin side krevd en fullstendig stans i luftangrepene som en betingelse for at man kan holde FN-sponsede fredssamtaler. Men det er fortsatt lite som tyder på at krigen i Jemen nærmer seg slutten.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er minst 944 mennesker drept i Jemen siden 19. mars.

LES også: Houthi-militsen jubler etter å ha inntatt sentrum av Aden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere