*Nettavisen* Nyheter.

Fortsetter etterforskning av Florida-drap

Washington (NTB-Reuters): USAs justisminister Eric Holder bekrefter at hans departement fortsetter å etterforske skytingen som førte til at tenåringen Trayvon Martin døde i Florida i februar 2012.

15.07.13 21:09

Uttalelsen kommer etter at mannen som skjøt, George Zimmerman, før helgen ble frifunnet av en jury i Florida.

Trayvon Martins død var tragisk og unødvendig, ifølge Holder. Justisdepartementet vil handle «i samsvar med fakta og loven», understreket han på landsmøtet i kvinneforeningen Delta Sigma Theta.

- Uavhengig av de juridiske beslutninger som vil bli tatt, mener jeg at denne tragedien gir landet vårt enda en anledning til å snakke ærlig om de kompliserte og følelsesladde spørsmålene denne saken har reist, sa Holder på møtet.

Selv om Zimmermann ble frikjent for anklagen om drap i henhold til loven i Florida, kan amerikansk påtalemyndighet ta ut tiltale etter en føderal lov om hatkriminalitet. Noen borgerrettighetsaktivister forsøker å påvirke påtalemyndigheten til å gjøre det.

Loven om hatkriminalitet krever i så fall at påtalemyndigheten kan bevise at Zimmerman, som har latinamerikansk bakgrunn og er hvit, skjøt Martin, som var svart, på grunn av en rasistisk holdning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.