Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter kampen

Aksjonsgruppa er ikke klar til å gi opp kampen mot et nytt sykehjem på Høybråten. Etter at de engasjerte lokalbefolkningen på folkemøtet, tar de nå sikte på å engasjere politikere i bystyret.

Høybråten: Vi vil sette mer krefter inn for å vekke de sentrale politikerne, forteller Johan Ulrichsen fra Aksjonsgruppa.
Lokalavisen møter Ulrichsen og leder for gruppa, Lars Gylder hjemme hos Gylder på Høybråten. Fra kjøkkenbordet ser man rett ut på den lille skogen som er foreslått som tomten til et nytt sykehjem i bydel Stovner.
Bygget vil være høyere enn trærne, og Gylder kjemper nå hardt for å bevare den idylliske utsikten sin.
Det ser ut til å være en helt mangel på kommunikasjon mellom sentralpolitikerne og de lokale. Her kommer de med Soria Moria erklæringen hvor man satser på Groruddalen og vil bevare områdets grøntområder, og så sitter lokalpolitikerne her og gjør noe helt annet, sier Gylder.

Engasjert

En politiker som har vist interesse for saken er Ola Elvestuen (V), leder i bystyrets byutviklingsgruppe. Han har forsikret Aksjonsgruppa om at han vil se på saken og vurdere om den bør taes opp videre. Han deltok også på informasjonmøtet sist uke.
Både Ulrichsen og Gylder understreker hvor viktig det er å involvere krefter høyere opp i systemet, og forteller at det nytter å protestere:
Saken har fått press på seg nå. De skulle vært i gang med utvidelse av veiene i november, men det har de ikke, sier Ulrichsen.
Begge mener det er et økonomisk motiv bak sykehjemsutbyggingen.
Når staten har gått ut og lovet en økonomisk gevinst til de kommunene som klarer å etablere sykehjemsplasser, så er det klart det er det man er ute etter, sier de.
Og kampen fortsetter:
Vi må ikke gå til stasjonen når toget har gått, da bare kaster vi bort en masse tid. Vi må være der før toget går, da kan vi være med, sier Ulrichsen.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs