RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: John Colbensen (SCANPIX)

Fortsetter søk etter 17-åring

Sist oppdatert:
Holger André (17) fortsatt savnet etter båtulykken nord for Ålesund.

17-åringen er den siste av seks personer som ikke er funnet etter grunnstøtingen ved Skjelten og Haram fredag kveld.

- Søk etter savnet person opptas på nytt i morgentimene, melder Magne Tjønnøy hos Sunnmøre politidistrikt.

Politiet opplyser om at følgende ressurser vil gå i gang med ny leteaksjon søndag: 30 personer fra Røde Kors, 2 hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder, politiet, Emmy Dyvi m/ dykkere fra Ålesund brannvesen.

Søndag formiddag meldes det også om gunstige lete- og søkeforhold.

Status etter ulykken fredag er én savnet, tre personer er brakt til sykehus og to er bekreftet omkommet. Holger André Flåten Løkka er fremdeles savnet, mens navnene på de to omkomne er 37 år gamle Janne Elise Jørgensen og 40 år gamle Bjørn Leif Flem. Begge er fra Longva i Haram. En av de omkomne ble funnet natt til lørdag, mens den andre ble hentet opp lørdag formiddag.

Den tragiske ulykken skjedde etter at en skjærgårdsjeep gikk på grunn nord for Ålesund. Ifølge VG svømte en 15 år gammel jente til land for å få varslet om forliset. Det er kjæresten til jenta som fortsatt er savnet.

Lensmann Øyvind Verpeidé i Haram bekrefter ovenfor avisen at den 37 år gamle kvinnen som mistet livet i ulykken er jentas mor.

Til Sunnmørsposten forteller vitner at ulykkesbåten kan ha truffet restene av det som har vært et sjømerke ved Lepsøyrevet. Naboer har fryktet grunnstøting lenge.

- Tidligere sto det et svart og kvitt sjømerke på steinrøysa, men det ble ødelagt under nyttårsorkanen på 90-tallet. Nå er det bare betongfundamentet som er igjen, og det synes godt på fjøre sjø, forteller Thomas Brusdal til smp.no.

Han sier at naboer har varslet myndighetene og bedt de fikse sjømerket i lang tid - uten at noe er gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere