*Nettavisen* Nyheter.

Fortsetter videre opp

Det fortsatte videre opp på Oslo Børs i det nye året. Les mer her

19.05.08 00:19

Hovedindeksen startet dagen med en oppgang på 0,4 prosent til 333,83 poeng.Av tungvekterne var det særlig DNO og John Fredriksen SeaDrill som ledet an. DNO fortsatte rallyet fra i fjor, og var opp nye 2,1 prosent mandag morgen.Det var imidlertid småselskapene som dominerte vinnerlisten. Ementor-aksjen var opp 5,4 prosent til 2,36 kroner, mens Itera-aksjen steg 6 prosent. Sistnevnte steg etter at meglerhuset DnB Nor Markets har startet dekningen av denne IT-aksjen.Øverst på vinnerlisten etter åpningen var APL, etter en oppgang på 6,2 prosent.Opera-aksjen falt 4,4 prosent til 21,50 kroner etter åpningen. Bakgrunnen var en artikkel i Finansavisen, hvor det kom frem at Nokia satser hardt på en egen mobil-leser til sine mobiler.Lerøy-aksjen falt 4,1 prosent.Mot januarrally?

2006 kan innledes hyggelig for investorene på Oslo Børs. Oljeprisen stiger og skaper fundament for oppgang mens uroligheter rundt russiske gassleveranser til Europa som følge av konflikten med Ukraina kan sende gassprisene fra Norsk sokkel opp.Nytt av året er også børsens nye åpningstider. Fra i dag av åpner børsen klokken 09.00, en time enn tidligere mens det stenger 16.30.Om den lengre åpningstiden vil hjelpe til å sende børsen videre opp vites ikke, men det ble i alle fall en liten oppgang fredag, fjorårets siste handelsdag. Igjen var det DNO som var i fokus.Firm kan melde om en avtale med søkegiganten Google mandag, og kan dermed føye til enda et prestisjetungt navn til kundelisten.Det kan også bli mer fokus på Smedvig og riggbransjen. I hele nyttårshelgen jobbet flere meglerhus inntest på oppdrag fra John Fredriksens Seadrill-system om å samle aksjer i konkurranse med Noble Corporation som har rett under 40 prosent av aksjene i riggselskapet.Asia videre opp

De asiatiske børsene fortsatte oppgangen fra i fjor.I Sør-Korea var Kospi-indeksen opp 0,7 prosent til ny toppnotering. Dermed utvidet indeksen oppgangen på 54 prosent i 2005.Til sammenligning var Morgan Stanleys Asia-indeks opp 21 prosent i fjor.I Taiwan var det tilbakegang, etter at landets president Chen Shui-bian ikke ga signaler om positiv utvikling i forholdet til Kina i sin nyttårstale. Taiex-indeksen falt 1,3 prosent mandag.Det japanske markedet var stengt med en utvidet feriedag mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag