Fortvil ikke, nå kommer sola!

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Noen kunne nesten svømme til jobb fredag morgen, men nå skal sola titte fram igjen.

24.06.11 14:47

Fredag morgen fikk Oslo og hovedstadsområde et regnskyll av de sjeldne. Det høljet ned, og flere steder var det særdeles vanskelige kjøreforhold.

Fra klokken 07 til 08.15 kom det 20 millimeter regn.

- Det er ekstremt at det kommer så mye nedbør på tre kvarter, sier vakthavende meteorolog på Blindern, Bjart Eriksen, til Nettavisen.

Vannet ble liggende
Meteorologisk institutt sendte ut et OBS-varsel fredag. Her advares det mot vanskelige kjøreforhold på grunn av regnbygene i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark. Hagl kan også forekomme langs kysten.

Fra klokka 07 til 10.45 kom det 34 millimeter i hovedstaden, og bakken klarte flere steder ikke å suge til seg nedbørsmengden. Det førte til at vannet ble liggende.

Sjekk været der du bor her!

I helgen kan derimot både gummistøvler og sydvest bli liggende i skapet. Sola vil gjøre seg gjeldende i lange perioder.

- En god del pent vær i helgen, særlig på søndag. Temperaturene vil ligge på i overkant av 20 grader. Dette gjelder for hovedstadsområdet, men også andre steder i landet vil det bli fint i helgen. På søndag vil Vestlandet få litt regn, fortsetter Eriksen.

Sol i nord
Avisa Nordland skriver fredag at helgeværet vil bli preget av sol i Nordland, men enkelte regnbyger vil komme inn i løpet av helga i Salten.

- I Salten vil det bli enkelte regnbyger denne helga, men ellers oppholdsvær og perioder med sol, opplyser vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Mathilda Hallerstig til avisen.

Her vil temperaturene holde seg på rundt 10 grader.

For Troms og Finnmark vil solen ifølge yr.no også gjøre seg gjeldende, men fra søndagen av kan det komme inn enkelte regnbyger. Temperaturene her vil ligge på mellom 12 og 18 grader.

Enkelte steder lengst øst i Finnmark vil likevel oppleve at regnet kommer inn allerede lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: vær,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag