RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortviler etter køkaos

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mens Jernbaneverket stengte Oslo S, ble det innledet veiarbeid på E6 mot Gardermoen. Trafikantene fortviler.

Sommerens trafikkutfordringer i Oslo fortsetter. Det var mye biltrafikk og lange køer i Oslo mandag, dagen etter at Jernbaneverket innledet sitt omfattende sommerarbeid og stengte togtrafikken til og fra Oslo S. Samtidig har Statens vegvesen innledet et omfattende arbeid på E6 ved Alnabru som fører til innsnevring av motorveien. Dette skal pågå i hele skoleferien.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) sier til P4 Nyhetene at hun vil ha bedre samkjøring og har nå satt ned et eget utvalg som skal jobbe med dette i forhold trafikk på vei og bane.

I ettermiddagsrushet mandag hopet trafikken seg opp på E6 på grunn av dette veiarbeidet.

- Som en vanlig tirsdag
Også tirsdag morgen ble det meldt om køer og saktegående trafikk i morgenrushet, både på Mosseveien og E6 ved Karihaugen. Men køene løste seg opp ved 09-tiden.

- Ja, i sum var det mindre trafikk enn på en vanlig tirsdag, sier vaktoperatør Ole Fredrik Hagen ved Statens vegvesen Nettavisen like før klokka 11.

Da var det riktignok problemer på ring 3 på Økern mot Sinsen der en kranbil hadde truffet gangbrua.

Luftet frustrasjon på nettet
Gravingen på E6 og sommerlukkingen av Oslo S engasjerer mange.

- Hvem tenkte at det var lurt å grave opp E6 ved Alnabru, samtidig som Oslo S er stengt? lød et hjertesukk om køkaoset på Twitter mandag. Det var flere som benyttet de sosiale mediene til å gi uttrykk for sin frustrasjon.

- Det hadde IKKE vært kø på E6 nordfra, hvis det ikke hadde vært for veiarbeid og innsnevring av motorveien ved avkjøringa til Alnabru!!! lød en melding fra en av Nettavisens lesere.

Kleppa vil ha bedre samkjøring

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa opprettet tirsdag eget koordineringsforum for vei- og togtrafikk, melder P4 Nyhetene.

- Samkjøringen mellom Jernbaneverket og Statens vegvesen burde vært bedre planlagt, og det er derfor vi setter ned dette koordineringsforumet, sier hun til radiokanalen.

Kom som en overraskelse
Hos NSB, som hadde satt inn mange busser for å håndtere trafikken etter togstansen i Oslo, kom Statens vegvesens arbeid på E6 som en overraskelse, ifølge Romerikes Blad.

- Vi ble informert om veiarbeidet torsdag forrige uke og kunne ikke gjøre noe med våre planer da. Vi har vært kontakt med Statens vegvesen tidligere i prosessen, og dette kom ikke opp da. Det kom som en overraskelse på oss, sier pressevakt Bjørn Stuedal i NSB ifølge avisa.

- Planlagt i flere år
Seksjonssjef Anders Aaram i Statens vegvesens utbyggingsseksjon sier til rb.no at de har planlagt vedlikeholdet på E6 i flere år og at det er nødvendig å bruke hele skoleferien.

Ber om stans i arbeidet
Ifølge VG Nett tok NSBs ledelse mandag ettermiddag kontakt med Statens vegvesen og Samferdselsdepartementet og ba om stans i veiarbeidet på E6. Kollektivtrafikkselskapet Ruter sluttet seg til oppfordringen.

E6-arbeid fram til skolestart
På veivesenets nettsider meldes det om redusert framkommelighet og fare for kø på E6 Oslo - Karihaugen, Trosterud - Furuset. Årsaken er veiarbeid, og det ventes ikke å være avsluttet før 22. august, ifølge meldingen.

Se oppdaterte trafikkmeldinger her

Tirsdag kolliderte Bastø-ferga i kaikanten i Horten. Klokka 11 var det beregnet tre timers ventetid på ferga. Fra før er Oslofjordtunnelen stengt etter brannen 23. juni.

Les også: Ferga kolliderte i kaikanten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere