Fortvilet trebarnsmamma overøses av hjelpetilbud

VANSKELIG: - Det er umulig å greie hverdagen med tre bleiebarn når jeg går på krykker, sier Marianne Moen med tvillingene Mia og Kaia og babyen Jan Remi Moen Johansen.

VANSKELIG: - Det er umulig å greie hverdagen med tre bleiebarn når jeg går på krykker, sier Marianne Moen med tvillingene Mia og Kaia og babyen Jan Remi Moen Johansen. Foto: Randi Undseth (Østlendingen)

- Folk er så snille, sier alenemor Marianne Moen overveldet. Hun overøses av sympati, hyggelige meldinger og tilbud om praktisk hjelp for å takle hverdagen med tre bleie-barn og brukket bein.

10.09.14 12:38

I går satt Marianne Moen i Elverum stort sett i telefonen.

- Jeg hadde sikkert 20 telefonsamtaler før klokka 12.00 på formiddagen. Det er mange eldre som ringer, folk som har mistet ektefellen sin, og som forstår min situasjon og synes synd på meg, sier Marianne til Østlendingen.

Og mens hun sitter i telefonen, tikker meldinger og e-poster inn. Alle uttrykker sympati. Veldig mange tilbyr praktisk hjelp.

Rekker ikke svare
- Jeg har ikke tall på meldinger og e-poster som er kommet. Jeg har ikke sjanse til å svare på henvendelser nå, annet enn å ta telefonen. Det håper jeg alle forstår. Jeg skal svare og se på tilbudene om praktisk hjelp når jeg får hodet over vannet, sier Marianne som har hatt ei urolig natt med minimalt med søvn fordi datteren Mia er sjuk.

Bakgrunn: Alenemor med tre bleiebarn brakk beinet

En av dem som vil hjelpe til er lærerstudent Beate Haland ved høgskolen i Hamar.

- I og med at jeg nettopp har flytta til Hamar, har jeg fortsatt mye tid til overs. Jeg vil gjerne tilby å hjelpe litt med det som skulle trengs. Jeg er glad i å lage mat og trives godt med husarbeid. Jeg liker å være til hjelp, skriver Haland.

Nye vinterklær
Marianne har også fått ei pengegave på 10.000 kroner som hun så vidt har begynt å tenke å hvordan hun skal bruke.

- Jeg har sett over vinterklærne til tvillingene. De trenger alt nytt: Vintersko, dresser og jakker. Det er dyrt når en må kjøpe dobbelt av alt. Pengegaven kommer veldig godt med, sier Marianne, som er helt overveldet over responsen etter at hun sto fram i Østlendingen.

Se videointervju med den fortvilte alenemoren med brukket bein og tre bleiebarn.

HTML EMBED


Les flere saker i Østlendingen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.