RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forutså P4s tjuvstart

Sist oppdatert:
Kanal 24 stilte direkte spørsmål til Kulturdepartementet om hva som ville skje hvis P4 startet sine sendinger før 1. januar. Nå er kanalen skuffet over departementet.

- Vi er skuffet, det virker som departementet likevel er blitt tatt på sengen av P4, sier styreleder Per Axel Koch i Kanal 24 til Dagens Næringsliv.

Allerede i september skal Koch ha stilt spørsmål til Kulturdepartementet om hva som ville skje dersom P4 startet sine sendinger i det femte nettet før konsesjonen startet 1. januar. Kulturdepartementet skal ha kommet med klart svar om at dette ikke ville bli tolerert.

- Vi stolte på at Kulturdepartementet ville håndheve det de sa til oss om at P4 ikke kunne sende på FM5-nettet før nyttår. Jeg er skuffet over at departementet ikke har håndhevet konsesjonen. Det kan virke som om de ikke hadde tenkt nok gjennom det P4 nå har gjort, sier Per Axel Koch.

P4 vant fram i Borgarting lagmannsrett med at de kunne stenge av sendingene på sine gamle frekvenser og starte opp i sitt nye sendenett før nyttår.

Kanal 24 sier nå at de vil ta opp saken med departementet. Statssekretær Yngve Slettholm tar i Dagens Næringsliv ingen selvkritikk og står fortsatt for sin tolkning av kringkastingsloven, på tross av rettens avgjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere