RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forvalters sommerfavoritter

Sist oppdatert:
Forvalter Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning mener aksjemarkedet er greit priset, men har noen sektorer som er greiere enn andre. Sjekk hans favoritter for sommeren her
Hogne Tyssøy i bergensbaserte Holberg Forvaltning har lenge vært svært positiv til offshore-markedet og har fått god uttelling for det. Ikke bare har Holberg Fondene gått til topps i forskjellige kåringer og fått mye god omtale. De har også truffet bra med sine plasseringer.

- Markedet, slik vi ser det, er greit priset. Vi har vært gjennom en periode der man har vært bekymret for en bred svekkelse av veksten globalt, noe som har reflektert seg i rentemarkedet og inflasjonssituasjonen. En del aktører har vel vært avventende og negative. Men vi er nå av den oppfatning at i de enkeltinvesteringer vi har så ser det greit ut. Vi ser på selskapet som vi synes er greit priset, sier Tyssøy til iMarkedet.no.

Han mener at det fremdeles er et OK klima for aksjer.

- De fleste alternativer, enten det er kontanter, obligasjoner eller eiendom, er langt fra så attraktive, sier forvalteren.

Offshore og fisk

Som favorittsektorer trekker Tyssøy frem offshore og fisk.

- Det tema som har vært lenge er offshore-industrien. Der har vi sett god rateutvikling på nesten alle tenkelige områder. Så ser vi også at oppdrettsnæringen ser bra ut. Det er sterk økning internasjonalt på tross av tollproblematikken med EU. Lakseprisen har kommet kraftig opp og det er bra på etterspørselssiden. Etter en tøff tid ser tilbudssiden nå bra ut, sier Tyssøy til iMarkedet.

Han trekker frem Lerøy, Fjord Seafoods og børsnykommer Aker Seafoods som spennende aksjer.

Høy risiko i teknologi

Tyssøy ser ikke noen sektorer som er dårligere enn andre og mener det generelt sett er et sterkt inntjeningsbilde hos de fleste børsnotere selskapene, samt at det er rimelig sterk balanse hos selskapene.

- Men innenfor teknologi er en sektor med selskapsspesifikk høy risiko, sier Tyssøy som trekker frem Tandberg Television, Nordic Semiconductor og børsnykommeren Vizrt som interessante aksjer med potensial på Oslo Børs0.

Den store skuffelsen, ifølge Tyssøy, har vært skogsindustrien og trekker frem Norske Skog som en aksje han ikke synes har imponert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere