*Nettavisen* Nyheter.

Forvaring i åtte år for drapsforsøk på ekssvigerfar

Sandnes (NTB): En 32 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt til forvaring i åtte år for drapsforsøk på sin ekssvigerfar, trusler mot familien og mishandling av ekskona og sine to barn.

Minstetiden ble satt til fem år og fire måneder. Aktors påstand i saken var ti års forvaring med en minstetid på fem år.

- Den eneste måten samfunnet kan ha kontroll på ham på er via en forvaringsprosess med terapi og eventuell behandling, sa aktor Tormod Haugnes da saken var oppe for retten før jul, skrev Stavanger Aftenblad.

Onsdag 20. februar 2013 ble den forhenværende svigerfaren angrepet med kniv i en bil på parkeringsplassen utenfor Nav-kontorene i Sandnes sentrum. Svigerfaren klarte å beskytte seg mot stikket mot brystet ved å få tak i og holde fast 31-åringens håndledd. Han ble lettere skadet i en hånd.

Knivepisoden utløste en væpnet politiaksjon utenfor Nav. Mannen stakk fra stedet, men meldte seg for politiet dagen etter.

Mannen må i tillegg betale oppreisning til to av sine barn på 80.000 kroner hver. Til fradrag i forvaringsdommen kommer ett års opphold i varetekt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.