RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forvaringsdømt drapsmann må tilbake i fengsel

Lillestrøm (NTB): En 52-årig forvaringsdømt mann fra Romerike må tilbake i fengsel etter å ha vært prøveløslatt. Han ble dømt for drap både i 1993 og 2000.

Mannen - som for det siste drapet ble dømt til 21 års forvaring - ble prøveløslatt i oktober i fjor. Det er brudd på et pålagte forbud mot bruk av rusmidler som gjør at mannen må tilbake i fengsel, skriver Aftenposten.

Saken var oppe for Nedre Romerike tingrett nylig.

- Han brøt forbudet mot bruk av rusmidler flere ganger, tross tett oppfølging og tilsyn fra kriminalomsorgen. Hensynet til samfunnsvernet gjorde at vi fant det nødvendig å be om at han blir gjeninnsatt, sier aktor i saken, statsadvokat Olav Helge Thue.

Ved fem anledninger viste urinprøver en promille på 1,3, samt spor av hasj og kokain. Mannen forklarte det med passiv hasjrøyking og at han drakk noe han trodde var rusbrus, men som viste seg å være en energidrikk som inneholdt kokain. Retten trodde ikke på disse forklaringene.

Mannens forsvarer, advokat Anne Turid Bugge, opplyser at dommen er anket til lagmannsretten. Bakgrunnen er at det ifølge henne skulle vært Riksadvokaten, ikke statsadvokaten som tok ut tiltale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere