Regjeringsforhandlingene mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet er ferdige, og onsdag blir Hurdal-plattformen lagt fram.

Noen som er ekstra spente, er aksjonsgruppen Redd Ullevål Sykehus i Oslo, som forventer at Senterpartiet får gjennomslag for å redde det 150 år gamle sykehuset.

- Jeg har forventninger om at det kommer inn noen setninger om Ullevål sykehus, og at de sier noe om at det er på Ullevål det store akuttsykehuset skal videreutvikles, sier leder av Redd Ullevål Sykehus, Lene Haug, til Nettavisen.

Les også: Jan Bøhler (Sp) stiller ultimatum om Ullevål sykehus

- Blir veldig skuffet

Bakgrunnen for de høye forventningene til aksjonsgruppen, er at Senterpartiet gikk til valg på å redde Ullevål sykehus - og stoppe de store utbyggingsplanene ved Rikshospitalet.

- Senterpartiet kjenner jo denne saken godt, og har støttet oss i denne saken hele tiden. Så jeg forventer at det blir noe å juble over, sier Haug, og legger til:

- Men jeg vet jo ingenting, så det er veldig spennende.

- Hva tenker du hvis Senterpartiet ikke leverer i denne saken, der de har gått så høyt ut?

- Jeg er helt sikker på at de prøver, og det er tøffe forhandlinger, men jeg vil jo bli veldig skuffet, sier aksjonslederen.

En av dem som har gått høyest ut, er Senterpartiets førstekandidat i Oslo i stortingsvalget, Jan Bøhler:

- En regjering der Sp er med, må slå fast at vi skal beholde Ullevål sykehus og bygge det skrittvis ut, sa Bøhler til Dagbladet i valgkampen.

Mens Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum oppfordret folk til å stemme på Senterpartiet, for å sørge for at Ullevål sykehus ikke blir revet.

- For oss er Ullevål en veldig viktig sak, sa han.

Les også: Moxnes advarer mot gigantsykehus: - Folk i hele Oslo-regionen er mot

- Forundret over Ap

Haug er likevel ikke i tvil om hvem hun blir mest skuffet over, dersom de ikke blir hørt.

- Arbeiderpartiet har jo vært motstandere, men jeg kan ikke skjønne at det er lurt for dem å stå på sitt standpunkt lenger, sier hun.

Motstanden fra Arbeiderpartiet har imidlertid vært nasjonalt, for lokalt snudde Oslo Arbeiderparti i februar i år, og støtter nå en fortsatt sykehusdrift på Ullevål - men de vil også bygge ut sykehusene på Gaustad og Aker.

- Hvis det ikke kommer noe i plattformen, så får vi jobbe videre for at det kommer noe i statsbudsjettet - for vi gir oss ikke, sier Haug.

- Ikke imot nye bygg

Sykehusplanene på Gaustad, der Rikshospitalet ligger i dag, har vært utredet siden 2016. Haug legger ikke skjul på hva hun tenker om planene.

- Det går jo veldig dårlig med prosjektet, og det vi og de ansatte og tillitsvalgte har advart mot, det slår jo til nå. Det at det blant annet ikke er plass, og at de sliter med å få godkjent reguleringsplanen fordi tomta er for liten, sier hun.

- Men på Ullevål er det jo mange gamle bygg, og det må gjøres mye der også?

- Ja, vi er ikke imot nye bygg, men Ullevål-tomta er stor i motsetning til tomta på Rikshospitalet. Så der kan man enkelt sette opp et nytt bygg bak sentralbygget uten å forstyrre virksomheten der, sier hun, og påpeker:

- Det er hovedgrunnen til at vi mener det er bedre å beholde den tomta og bygge der.

Les også: MDG-byråden lovet å plante 100.000 trær - har plantet 696

- Det blir billigere

Hun mener dessuten at det vil bli billigere å beholde sykehuset på Ullevål. Det nye sykehuset på Gaustad er anslått å koste om lag 50 milliarder kroner.

- Det er mer nye bygg på Ullevål enn på Rikshospitalet, som nå er 20 år gammelt. Blant annet et akuttbygg fra 2014 og et nytt kreftsenter. Med vår løsning kan du bygge mindre, så derfor blir det billigere, hevder Haug.

Det var i 2016 at styret i Helse sør-øst vedtok å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort regionsykehus på Gaustad, samt lokalsykehus på Aker.