RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forventer nytt rekordår

Sist oppdatert:
Cruisegiganten Royal Caribbean forventer at 2007 blir bedre enn fjoråret. Da må 60 prosent flere sette kurs for cruise.

(SIDE2): Selskapet hadde et strålende år i 2006, med 52 prosent flere bestillinger enn året før. Nå forventer Royal Caribbean at denne enorme etterspørselen bare vil øke. Det forventes at 60-70 prosent flere nordmenn vil reise på cruise med rederiet i år.

Ikke bare Karibien
- Middelhavet og nisjedestinasjoner er de hotteste cruisetrendene, sier Tor Johan Pedersen i en pressemelding.

Karibien sto for «bare» 55 prosent av nordmenns cruisebestillinger fra Royal Caribbean.

- Det viser at Norge står i en særstilling i Norden hvor de øvrige landene har en større andel som reiser på tradisjonelle cruise til Karibien. Samtidig er det Karibien som er vinneren i vinterhalvåret med sol og bading, mens Middelhavet med kultur og historie er favoritten i sommerhalvåret, forklarer Pedersen.

Flere skip
Nyhetene for 2007 ble presentert under reiselivsmessen på Lillestrøm. Middelhavet inkluderer et nytt cruise med Navigator of the Seas fra Southampton og Legend of the Seas fra Roma. Sesongen utvides også fra mai og helt frem til begynnelsen av desember.

Navigator of the Seas skal også innom noen norske fjorder, Oslo, Stavanger, København, Stockholm og Baltikum. Et 10 netters cruise til Kanariøyene, håper rederiet også vil bli en suksess i det norske markedet.

I Karibien vil Freedom of the Seas få selskap av søsterskipet Liberty of the Seas i mai. Legend of the Seas forflytter seg til Den dominikanske republikk neste vintersesong.

Rhapsody of the Seas starter høsten 2007 med cruise i Australia og New Zealand før det forflytter seg til Singapore og Hong Kong. I tillegg vil det være mulig å reise på cruise i Sør-Amerika med Splendour of the Seas fra vinteren 2007-2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere