*Nettavisen* Nyheter.

Forventer tøffere klimapolitikk

Oslo (NTB): Miljøorganisasjonene forventer en mer ambisiøs klimapolitikk fra en borgerlig regjering. Men sentrumspartiene får en tøff jobb med å sikre den nye regjeringens miljøprofil.

- Ut fra partienes løfter forventer vi en regjeringserklæring om store utslippskutt i Norge de kommende fire årene, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken til NTB.

- Nå må de borgerlige innfri løftene om å levere en bedre klima- og miljøpolitikk enn de rødgrønne, sier generalsekretær Nina Jensen i WWF.

Utredning av klimalov, kobling av klima- og energipolitikken og økt satsing på norsk skogvern står øverst på hennes ønskeliste.

Både Haltbrekken og Jensen håper planene om konsekvensutredning for Lofoten, Vesterålen og Senja blir parkert raskt i de kommende regjeringsforhandlingene. Det samme gjør Bellona-leder Frederic Hauge.

- Dette spørsmålet kan sprenge enhver tenkelig regjeringskoalisjon. Valgresultatet gir Venstre og KrF mulighet til å kjøre fram vern av Lofoten, Vesterålen og Senja som sin viktigste sak i regjeringsforhandlingene, sier Hauge. (©NTB)

Annonsebilag