RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forventer ytterligere kronestyrke

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets mener kronen kan styrkes videre mot både dollar og euro. iMarkedet går gjennom de forventede nivåene kronen kan stige til
Valutamarkedet blir stadig mer hensyntatt av markedsaktører og den siste tiden har dollaren svekket seg kraftig mot euro og norske kroner, mens norske kroner også har styrket seg mot euroen.

I dag, fredag, kommer det flere makrotall som kan være avgjørende for markedet og som kan sette både euroen og dollaren i bevegelse mot norske krone.

iMarkedet har intervjuet DnB NOR Markets senior valutanalytiker, John Einar Tørklep, for å se hva som er bankens forventninger.

- Det har vært tre tester av 1,30 nivået i EUR/USD, men før vi skal ha et definitivt brudd vil jeg se to sluttnoteringer over 1,30 nivået, sier Tørklep til iMarkedet. Dersom dollaren skulle falle til under dette nivået, og forbli der i to handelsdager, kan det regnes som et teknisk brudd.

- Jo større bruddet er (jo mer dollaren faller mot euro, red. anm.) desto mer signifikant blir bruddet, sier Tørklep til iMarkedet.

Norske kroner

Ifølge DnB NOR Markets er dollarens bunn så langt på 6,2933 mot kronen, men dette kan trues av ytterligere dollarsvekkelse om de amerikanske makrotallene kommer inn skuffende i ettermiddag.

- Vi må tilbake til 30. november 1996 for å finne neste naturlige støttepunkt som da er 6,2580. Dette støttepunktet er relativt sterkt, og vi har også en sluttnotering fra januar 1997 som er i nærheten av dette. Ellers vil 6,20-nivået representere en sterk psykologisk støtte, sier Tørklep som ligger til at momentumet i dollarfallet er meget sterkt, og at flere tekniske indikatorer gir signaler om et videre potensial for fall i dollaren mot norske kroner.

Halv ti norsk tid handles kronen til 6,2954 mot dollar.

Euro

Også mot euroen har norske kronen vært sterk. DnB NOR har i sine prognoser at kronen kan handles til 8ø-blank mot euroen, men at de første støttepunktene ligger på 8,12 og deretter 8,11.

Selv om BNP-tallene fra eurosonen skulle vise seg å være dårligere enn ventet tror ikke Tørklep dette vil ha allverdens utslag på euroen.

– Vi må vente på de amerikanske tallene senere i ettermiddag for å få et klarere bilde, sier Tørklep til iMarkedet.

Halv ti koster en euro 8,1390 norske kroner.

Les mer om dagens makrotall og forveninger her:
Spennende valutadag forut for europeisk vekst

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere