RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forventninger i fritt fall

Oslo (NTB): Norske bedriftslederes syn på fremtiden falt som en stein i løpet av de siste tre månedene i fjor.

Forventningene til sysselsetting, lønnsomhet og omsetning måles hvert kvartal av analyse- og kommunikasjonsbyrået Perduco for Dagens Næringsliv.

Barometeret har vist fallende kurve seks kvartaler på rad, men utviklingen er dramatisk i det siste kvartalet. Da er fallet større enn i de fem foregående kvartalene til sammen.

For ett år siden lå samleindeksen i DNs konjunkturbarometer på 51,4 poeng. I tredje kvartal var den sunket til 32,4 poeng, for deretter å rase til 7,3 i fjerde kvartal.

? Jeg ville ikke gjettet på noe i nærheten av et så kraftig fall, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til avisen.

Han mener regjeringen ikke må holde igjen når krisepakken legges fram om to uker. Andreassen råder finansministeren til å bla opp 25 milliarder kroner.

2.000 norske bedriftsledere deltar i undersøkelsen som har vært gjennomført fire ganger i året siden fjerde kvartal 2004. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere