*Nettavisen* Nyheter.

Forvirret? Nei, mer fortapt

Sesong to av LOST har hatt premiere på TVNORGE. Her er vår dom.

27.10.05 08:54

(SIDE2): LOST er tidenes suksess for TVNorge når det gjelder utenlandske serier. En serie som har skapt nye seervaner for svært mange nordmenn på onsdager når serien ble vist.

For de som fikk med seg første sesong så kjenner man bakgrunnen. Et fly styrter på en øde øy. I kampen for tilværelsen støter passasjerene på den ene merkeligheten etter den andre. Sesong en ble avsluttet med at noen av passasjerene sprengte åpen en luke til noe ingen visste hva var. I tillegg prøvde noen fra øya og lage en flåte, hvor en gutt blir kidnappet av det som kunne virke som sjørøvere. Når serien sluttet sto flåten i flammer.

Starten på sesong to viser oss med en gang hva som befinner seg der nede, og hva som skjedde med folkene på flåten. Når det gj elder den siste avsløringen er det forsåvidt ikke noe problem. Det mulige problemet skjer med den første avsløringen (vi skal si minst mulig om hva som egentlig skjer for de som vil eventuelt gikk glipp av episodene og vil se dem senere). Ved å avsløre nok en stor twist i fortellingen med innlagte store overraskelser har serien tatt nok en runde rundt oppfatningen man hadde og hva man trodde.

Og er det ikke slik det skal være?

Faren er at det blir som gamlesmurfen sier det: For mye av det gode er for mye av det gode.

Eller er det nå det? Det er kanskje litt mindre sjokkerende at sjokkene kommer nå som man er vant til seriens oppbygning - men det er fortsatt slik at serien er utrolig godt skrevet. Ting fra tidligere episoder blir gjentatt, twistene kommer så raskt at man må henge med i svingene for å få dem med seg og dialogen er bedre enn i 95 prosent av alle filmer som kommer ut fra Hollywood. Det mest frustrerende med serien nå er at den kun går hver onsdag....

Serien er kanskje ikke en like klar sekser som sesong en var, men det er fortsatt det heteste på TV akkurat nå. Og det er egentlig ingenting annet man kan gjøre mellom LOST-episoder annet enn å spekulere i hva som egentlig skjer, skal skje og hva alt betyr.

4,8,15,16,23, 42

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.