*Nettavisen* Nyheter.

Forvrengt Linn Skåber

I «Hjerte til hjerte» spiller Linn Skåber en forvrengt versjon av seg selv.

(SIDE2): Kusinen til Linn Skåber måtte gå da hun så skuespilleren i den nye TV-serien «Hjerte til hjerte» som har premiere på NRK torsdag.

- Hun orka ikke, kan du ikke bare være en sånn hyggelig kjendis som er med på «Beat for Beat» da, spurte hun, sier Skåber og ler.

Linn som Linn
I åtte torsdager framover skal det handle om Linns møter med ti norske kjendiser. Linn jobber med boken «Hjerte til hjerte» på oppdrag fra Gyldendal Norsk Forlag. NRK følger prosessen fra første arbeidsdag til boken skal lanseres.

- Det er en tulledokumentar hvor jeg spiller en forvrengt versjon av meg selv, sier Skåber.

Hun spiller seg selv for å skape et troverdig univers. Kjendisene er også seg selv, mens de ansatte hos Gyldendal er anonyme, for å skjerpe dokumentar-følelsen.

Selvopptatt karakter
I serien eier ikke Linn Skåber selvinnsikt.

- Hun klarer ikke se ting i riktig kontekst, og vrir for eksempel en begravelse om til en showting, sier Skåber og ler.

- Hun er kjapp- dum og kjapp.

- Også er hun vant til mye oppmerksomhet, men er ikke A-kjendis. Hun ville nok slitt med fokus på en premiere, men likevel ville hun gjemt seg uten grunn.

Skåber påpeker at hun nå prøver å jobbe seg ut av rollen.

- Man blir mer og mer kjent med karakteren, så det begynner å sette seg. Jeg må vel være en mor Teresa i det virkelige liv for å bli normal.

Med andre ord så håper ikke Skåber at rollen har så mange likheter med henne selv.

- Forhåpentligvis er det ingen. Men hvis det skulle være noe så må det være kjappheten, det å kunne kommer seg kjapt ut av vanskelige situasjoner.

Allsidig artist
Skåber har medvirket i en rekke revyer, cabareter, TV-produksjoner og filmer. Å ha sin egen TV-serie synes hun ikke er så veldig ulikt hva hun har drevet med tidligere.

- Jeg føler det er mye av de samme tingene. Men å være i sminken klokken 08.15 må være det verste med TV. Jeg er ikke vant til å stå opp før elleve.

- I tillegg kan en tape graves opp om 3.000 år!

Premiere Hjerte til hjerte: NRK1 torsdag 25. januar klokken 22.30.

Manus: Linn Skåber, Terje Solli og Line Grünfeld
Regi: Marit Åslein
Prosjektleder: Christina Rezk Resar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.