RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss: - Pøbelprosjekt-midler skal granskes

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kontrollkomiteen skal granske tildelingen av penger til Pøbelprosjektet AS. To SV-statsråder ga penger til prosjektet trass i advarsler fra embetsverket.

Per-Kristian Foss, Høyres representant i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, er klar på at tildelingen skal behandles i komiteen. Trolig blir saken en del av oppfølgingen av den større gjennomgangen av departementene som komiteen har bestilt.

- At innkjøp skal ut på anbud og tildelinger utlyses, er et generelt prinsipp som Riksrevisjonen har påpekt mange ganger. Det er en viktig forsvarslinje mot korrupsjon, sier Foss til NTB.

De to statsrådene Kristin Halvorsen og Bård Vegar Solhjell har utbetalt over 4,7 millioner kroner til det private aksjeselskapet til Eddi Eidsvåg, skriver VG. Selskapet jobber for å få ungdom som har falt ut av videregående opplæring, ut i arbeid.

Pengene er bevilget uten utlysning, men flere ganger er beløpene innvilget etter skriftlig søknad. I valgkampen 2009 overrakte nåværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen 700.000 kroner til prosjektet, men uten at de hadde søkt.

- Det er all grunn for Halvorsen til å ta selvkritikk. Slike midler bør ikke tildeles uten å ha vært utlyst på forhånd, selv om prosjektet i seg selv kan være vel og bra, sier Foss. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere