RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss advarer mot lånefest

Sist oppdatert:
Selv om han gleder seg over at alle med lån får lavere rente, advarer finansminister Per-Kristian Foss mot å planlegge sin økonomi ut fra at dagens lave rentenivå
- Norges Banks beslutning om å sette ned renten med ytterligere 0,25 prosentpoeng til 2,25 prosent må ses i lys av den siste tids lave prisvekst, og at kronen har vist tegn til å styrke seg de siste ukene, sier finansminister Per-Kristian Foss i en pressemelding.

- Rentenedgangen i 2003 og en markert svekkelse av kronekursen siden siste årsskifte vil bidra til et gradvis oppsving i norsk økonomi. Vi ser allerede tegn til at økningen i arbeidsledigheten stopper opp. Det er gledelig at utsiktene for norsk økonomi er blitt lysere. Det er også gledelig at flere kommer i arbeid. Selv om alle med lån vil glede seg over synkende renter, er det grunn til å advare mot at man planlegger sin fremtidige økonomi ut fra dagens lave rentenivå, sier Foss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere