RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss knuser ikke sparegrisen likevel

Sist oppdatert:
Finansdepartementet avviser regjeringen vil forlage målet om en stram budsjettpolitikk, slik et innslag på NRK i dag har gitt inntrykk av
Les også: Foss knuser sparegrisen

Det var på NRK P2 i dag tidlig Foss kom med uttalelser som ble tolket som om regjeringen ville åpne pengepungen for alvor for å få ned arbeidsledigheten.

- Handlingsregelen er ikke en mekanisk "4 prosent regel", men en langsiktig strategi for bruk av oljepenger. Det innebærer at når konjunkturene i Norge og ellers i verden er dårlige, og når Oljefondet faller kraftig i verdi, må man jevne ut konjunktursvingningene og bruke mer enn 4 prosent av avkastningen. En slik glatting av innfasingen er i bruk for inneværende års budsjett, skriver departementet i en

- Regjeringen vil komme med flere andre mer målrettede tiltak mot arbeidsledigheten når Revidert nasjonalbudsjett legges frem 15. mai. Regjeringens politikk er imidlertid å skaffe inndekning for økte utgifter i statsbudsjettet. Økt satsing på for eksempel byggeaktivitet, bør dekkes inn på andre områder. Disse prioriteringene innenfor budsjettet vil Regjeringen arbeide med helt fram til det reviderte budsjettet legges frem i midten av mai, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere