Foss: Pinlig og uforståelig fra Kirkemøtet

SKUFFET: Riksrevisor og mangeårig høyremann. Per Kristian Foss er skuffet over kirkens holdning til homofile. Selv er Foss gift med administrerende direktør Jan Erik Knarbakk i Schibsted Forlag.

SKUFFET: Riksrevisor og mangeårig høyremann. Per Kristian Foss er skuffet over kirkens holdning til homofile. Selv er Foss gift med administrerende direktør Jan Erik Knarbakk i Schibsted Forlag. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

– Pinlig og uforståelig, sier Per-Kristian Foss om Kirkemøtets nei til å vie homofile par. Nå vurderer han sterkt å melde seg ut av Kirken, skriver Dagsavisen.

11.04.14 07:33

Oslo (NTB): Kirkemøtet sa denne uken nei til at homofile kan gifte seg i Den norske kirke, noe Høyre-veteranen Foss reagerer sterkt på.

– Dette er et slag i ansiktet på homofile og lesbiske, som ønskes velkommen i Kirken, både gjennom dåp og konfirmasjon, men ikke når ekteskap inngås. Det er å sette et B-stempel på en viss type mennesker, sier Per-Kristian Foss til Dagsavisen.

Foss, som har vært en av Høyres mest sentrale politikere de siste tiårene, tiltrådte som riksrevisor på nyåret.

– Jeg synes det er pinlig at Kirken krangler om et sånt tema, som egentlig går mellom bibeltolkning og virkelighet, når de vet at bibeltolkerne likevel er i mindretall om noen år, sier Foss.

Forslaget om vigselsliturgi for likekjønnede ble forkastet med 64 mot 51 stemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.