RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss vil ikke betale tilbake utbytteskatt

Sist oppdatert:
Finansminister Per Kristian Foss vil ikke betale tilbake utbytteskatten betalt av utenlandske aksjonærer selv om EFTA-domstolen mener at skatten er i strid med EØS-reglene
Domstolens avgjørelse kan bety at den norske staten må tilbakebetale ekstraskatten på milliarder av kroner som er betalt etter at EØS-avtalen trådte i kraft i 1994.

- Det er statens oppfatning at disse kravene ikke kan gjelde som norsk rett bakover i tid. Det er tilstrekkelig at staten innen rimelig tid gjennomfører de kravene som oppstilles, sier finansminister Foss til Aftenposten, og har ingne planer om å betale.

Foss mener at EFTA-domstolen må vike for Stortingsvedtaket tidligere i år. Han vil derimot fremme forslag overfor Stortinget som gjør at forskjellsbehandling faller bort allerede fra neste år.

Dette gjelder både skatt på utbytte fra norske selskaper, og den eksisterende forskjellen i skatt på utbytte som nordmenn mottar fra utenlandske og norske selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere