RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fosterfar siktet for overgrep

Sist oppdatert:
Fosterfaren skal ved flere anledninger ha hatt samleie med den nå 18 år gamle fosterdatteren.

Tromsø (NTB): En rådgiver i Bufetat i en by i Nord-Norge er siktet for seksuelle overgrep mot sin 17 år gamle fosterdatter.

Politiet har tatt ut en foreløpig siktelse mot mannen, som er i 50-årene. Saken er i ferd med å bli oversendt Statsadvokatene i Troms og Finnmark, skriver VG.

Den seksuelle omgangen skal ha pågått i underkant av ett år, samtidig som den da 17 år gamle jenta sammen med sin ett år gamle datter bodde i mannens hjem i en by i Nord-Norge.

- Dette er en svært alvorlig sak - når et sårbart barn blir plassert i fosterhjem og ikke kan være trygg. Det tyder på at det er for dårlig kontroll med fosterhjemmene, sier jentas advokat, Lise Reiersen.

Fosterfaren skal ved flere anledninger ha hatt samleie med den nå 18 år gamle fosterdatteren, både i familiens hjem og andre steder. Jenta skal også ha blitt forsøkt tvunget til å sende nakenbilder av seg selv til fosterfaren.

Mannen var ansatt som fosterhjemskonsulent i Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) i tiden overgrepene skal ha funnet sted, men ble suspendert med umiddelbar virkning da forholdet ble kjent og anmeldt av barneverntjenesten i hjemkommunen i mai. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere