RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball for Iran og Palestina

Sist oppdatert:
Vålerenga-trenere reiser til Midtøsten for å lære opp kvinnelige trenere.

Cecilie Berg Hansen og Anita Waage fra Vålerenga Fotball reiser til henholdsvis Iran og Palestina som trenerinstruktører for NFF. Begge er med i det Internasjonale instruktørkorpset til NFF.

Anita reiser til Palestina i midten av mars. Cecilie reiser til Iran senere i sommer. Kursene i Midtøsten varer ca. 1 uke.

Prosjektets hovedfokus er på fotballaktivet for barn og unge generelt og jenter spesielt.

Diskriminering av jenter og marginaliserte grupper er utbredt. NFFs internasjonale bistand vektlegger fotballens potensial som sosialt verktøy som kan gjøre barna bedre rustet til å møte disse utfordringene. Fotballbanen er i seg selv en arena hvor barna blir bedre kjent med både seg selv og andre. Gjennom lek og spill i trygge omgivelser utfordres både fordommer og manglende selvtillit.

- Vi jobber hardt for å utvikle dame- og jentefotballen i Vålerenga, noe vi er godt i gang med. Men når vi i tillegg får anledning til å bidra med fotball som utviklingsprosjekt i land som det her er snakk om blir det hele enda mer meningsfullt. Det er lærerrikt og inspirerende, og setter det hele i perspektiv, sier Anita til vif-damefotball.no.

Les mer om Internasjonal Bistand her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere