RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball-VM koster for Shipping

Sist oppdatert:
Dagens Brasil-kamp i fotball-VM betyr merkostnader for verdens redere og befraktere.
En rekke redere og befraktere med skip inne til lasting eller lossing i brasilianske havner må i disse fotballdager må på bergne ekstraregninger. Bakgrunnen er at de fleste laste- og losseoperasjoner i Brasil stopper i forbindelse med landslagets kamper.

I dag skal Brasil møte Ghana og NA24 iMarkedet har fått tilgang på telex'er som i dag er sendt ut av skipsagenter i Brasil til repsektive befraktere og redere som er så uheldig å ha skip i brasiliansk havn.

- Havnearbeiderne vil stanse arbeidet i perioden kl 11 til 19 i dag på grunn av Brasils kamp i verdensmesterskapet i fotball, heter det i en melding en norsk befrakter har mottatt i dag.

Hvorvidt arbeidene ved en brasiliansk seier i åttendelsfinalen i dag fører til umiddelbar gjenopptagelse av lasteoperasjonen klokken 19 i dag, er uklart.

Uansett så koster slike stans for befrakterne av skipene som uansett må betale rederen dagraten som tikker og går. I noen tilfeller kan de også bety ekstra straffrate fordi skipene blir levert fra kontrakten for sent.

Det er en mengde skip som laster eller losser i Brasil hver enest dag, alt fra jernmalm til papir, frukt og oljeprodukter. Hvor stor kostnadene er pr. kamp for verdens befraktere er ikke kjent, men kostnadene øker uansett i takt med at Ronaldo & cos avansement i VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere