Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballcup til inntekt for Flyktninghjelpen

Foto: (Bjørknes)
Sist oppdatert:
Årets fotballcup markerte startskuddet for et tettere samarbeid mellom Bjørknes Høyskole og Flyktninghjelpen.

Bjørknes Høyskole arrangerte i oktober i år fotballcup for andre året på rad, der alle inntektene går til Flyktninghjelpen.

Alle er med og bidrar
Dette er et stort arrangement hvor alle klassene engasjerer seg, både på og utenfor banen. Idrettsstudentene arrangerer selve arrangementet, ernæringsstudentene selger sunn mat, fysioterapistudentene tilbyr massasje og medier- og kommunikasjonsstudentene tar bilder og intervjuer ivrige fotballspillere.

Fred- og konfliktstudentene sto for innsamlingen til Flyktninghjelpen, samtidig som de samlet inn fotballdrakter som skal gis bort til fotballivrige barn og unge i Tanga i forbindelse med Fred og konflikt-studentenes studietur til Tanzania i januar 2013.

Alt går etter planen
Før cupen spurte vi et par studenter fra forskjellige linjer et par spørsmål rundt forberedelsene til Bjørknes Høyskoles årlige fotballcup.

Jamal Peroti fra idrettslinjen har vist stort engasjement rundt arrangeringen av fotballcupen. Da vi intervjuet han noen dager før cupen fortalte han at alt gikk etter planen og at han trodde de ville bli ferdig i god tid.

- Har du fått mange positive tilbakemeldinger fra engasjerte studenter på de forskjellige linjene på skolen?

- Ja det har vi, vi har fått mange tilbakemeldinger om at folk gleder seg til cupen. Det at 20 lag har meldt seg på må jo også bety at studentene er positive, sier Jamal.

Sammensveisende
Når vi spør om studentene syntes det er viktig med slike sosiale arrangementer svarer han at det er veldig positivt å arrangere dager som dette, da det har en sammensveisende effekt og gir alle studenter muligheten til å møte hverandre på tvers av linjene.

At det gir en ekstra dimensjon at det går til en god sak er Jamal helt sikker på.

- Det er viktig at så mange som mulig melder seg på slik at de kan hjelpe til med å støtte innsamlingen til Flyktninghjelpen, understreker Peroti. - Også håper vi jo at folk tar med seg gamle fotballdrakter! Jeg personlig har flere drakter jeg vil gi bort. Hvorfor la de støve ned i bunnen av en skuff?

Engasjerte studenter
Stian Ringdal Abrahamsen er leder for studentutvalget og engasjerer seg i det meste som foregår rundt Bjørknes Høyskole. Han går nå siste året på sin bachelor i Fred- og Konfliktstudier på Bjørknes Høyskole. Sammen med resten av Fred- og Konfliktstudentene samler han inn penger på fotballcupen som går til Flyktninghjelpen, og fotballdrakter som skal til Tanzania.

- Hva vil det si at Bjørknes Høyskole har inngått en samarbeidsavtale med Flyktninghjelpen (NRC – Norwegian Refugee Council)?

- Bjørknes Høyskole har gjennom Fred og Konfliktstudiene inngått en samarbeidsavtale med Flyktninghjelpen, som vil si at vi er med å sende støtte til formål knyttet til Flyktninghjelpen gjennom flere veldedighetsarrangementer som vi arrangerer, forklarer Ringdal Abrahamsen.

Samlet inn over 100 000 kr
- Vi fortsetter å sende støtte til nødhjelpsfondet gjennom veldedighetskvelder og andre lignende arrangementer. På to år har vi samlet inn over 100 000 kr til nødhjelpsfondet. Alle kan bidra og alle monner drar.

- Jeg oppfordrer alle til å ta med litt ekstra som de kan legge i bøssene våre under fotballcupen på fredag. Det er viktig at alle studentene føler et eierskap til dette arrangementet. Resultatet skal være noe vi er sammen om.

Ikke et konkret formål
- Hva går disse pengene til?

- Det er ikke en konkret situasjon eller et område som disse pengene går til ennå, men i samarbeid med Flyktninghjelpen skal vi etter hvert finne ut av hvor bidraget trengs mest. Dette området trenger ikke være det man har hørt mest om i media, men kanskje andre områder og formål som har en tendens til å bli glemt. Vi ser hva som trengs mest når vi setter oss ned og vurderer det om et halvt års tid.

Andre aksjoner
Fotballcupen markerte startskuddet for et tettere samarbeid mellom Bjørknes Høyskole og Flyktninghjelpen. Bjørknes Høyskole har også andre innsamlinger i løpet av året.

Akkurat nå finner man for eksempel frukt på resepsjonsdisken som studentene kan forsyne seg av og gjerne legge en krone eller flere på Flyktninghjelpens bøsse.

Til våren arrangerer også Fred- og konfliktstudentene en veldedighetsgalla på Latter for 3.gang på rad, der alle artistene stiller opp gratis og alle inntekter går uavkortet til Flyktninghjelpen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!