*Nettavisen* Nyheter.

Fotballen daler kraftig

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Det er mindre interesse for seriestarten i år enn i fjor. Men sjekk hvem som er mest ettersøkt.

16.03.09 08:11

Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred er ifølge søkemotoren Kvasir den mest populære fotballspilleren på nett.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Verdt å merke seg er det også at årets tippeligaspillere er langt mindre etterspurt på nettet enn i fjor.

På oppdrag for NA24 Propaganda har Kvasir sett på hvilke fotballklubber, supportere og spillere som er mest populær i søkefeltet til nordmenn. Søkemotorens målinger er gjort de fire siste ukene før seriestarten.

- Den mest populære spilleren er Per Ciljan Skjelbred fra Rosenborg. Han er 50 prosent mer etterspurt på nettet enn Kristoffer Hæstad fra Vålerenga og Jan Gunnar Solli fra Brann, som følger tett på Hæstad, forteller Renate Morken i Kvasir til NA24 Propaganda.

«Tornekrattet» seiler opp
Når det gjelder de mest populære klubbene på nett så er det ikke uventet tre klubber som skiller seg klart ut; Rosenborg først, deretter Brann og Vålerenga tett i hæl.

Naturlig nok dominerer også disse tre klubbene listen over de mest populære spillerne. Unntaket er fjorårets toppscorer, Daniel Nannskog fra Stabæk, samt Erik Mykland fra Start som gjør et spennende comeback på toppnivå i Norge.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Også supportklubbene har vært under lupen og her er det noen overraskelser.

Den overlegent mest populære supporterklubber på nettet er «Klanen» til Vålerenga. De har tre ganger så mye søk som nummer to, som kanskje overraskende er «Tornekrattet» fra Molde. Nummer tre, tett bak Moldes supportere kommer «Oddrane» som støtter Odd Grenland. Også det trolig overraskende for mange.

Den mest populære klubben, Rosenborg, er altså ikke engang å finne på topp 3 listen over supporterne. Først på 5. plass kommer troillongan til RBK bedre kjent som «Kjernen».

Mindre interesse
Noe av det mest spesielle med Kvasirs målinger er likevel den labre interessen for Tippeligaen 2009 i forhold til 2008. Antall søk på fotballspillere er 35 prosent lavere i år enn i fjor. Det gjelder nesten alle klubbene. Eksempelvis var det i 2008 tre ganger så mye søk på spillere fra klubber som Bodø/Glimt, Odd Grenland og Sandefjord.

For Fredrikstad er det enda verre; det var fire ganger så mye nettsøk på spillere fra Fredrikstad i oppkjøringen til 2008-sesongen som i 2009. Kun Stabæk, Start, Vålerenga og Lyn har en liten økning i interessen på spillerne deres.

- Nesten uansett hva vi måler på så var trafikken på nett i ukene før tippeligastarten i 2008 større enn i år. Det henger trolig sammen med at Tippeligaen heller aldri har startet så tidlig som i år. Nordmenn er nok ennå i vintermodus og synes det er mer spennende å følge Petter Northug og Aksel Lund Svindal kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen, enn å følge fotballspillere på brune og humpete fotballbaner omgitt av store snøhauger, mener informasjonskonsulent Morken.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.