Gå til sidens hovedinnhold

Fotballspillere offer for millionsvindler

Edwin Eziyodawe og Hassane Dosso fikk kontoen tømt av tiltalt posttyv og millionsvindler.

LSK-spillerne er blant ofrene til en 38 år gammel storsvindel. 38-åringen tømte kontoene deres kun to måneder etter at de kom til landet, skriver RB.no.

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk beskjed om at kontoen var tom, forteller Edwin Eziyodawe.

Både han og LSK-kollega Hassane Dosso – som for tiden er utleid til Strømmen – fikk kontoene sine bunnskrapt av millionsvindleren i mars i fjor.

Til sammen ble kontoene deres tappet for godt over 100.000 kroner – pengene de fikk da de skrev kontrakt med LSK.

Bedrageri for 2,5 millioner

Den 38 år gamle Skedsmo-mannen stjal post fra over 700 personer, stjal id-er og forfalsket kredittkort. Han ble forsøkt fengslet – men ble løslatt og fortsatte svindelen.

I dag møter i retten tiltalt for bedrageri av 2,5 mill. Postplyndreren fra Skedsmo har ifølge politiet stjålet post fra mellom 700 og 800 personer – hovedsakelig på Romerike.

Ved hjelp av informasjonen han fant i postkassene, stjal 38-åringen identiteter – og svindlet til seg rundt 2,5 millioner kroner.

- I noen tilfeller har han funnet både pinkoder og kredittkort. Andre ganger har han funnet tilstrekkelig med person- og bankopplysninger til å bestille kort fra ulike banker, forteller politiadvokat Hanne Fauske i Romerike politidistrikt.

Stjal posten deres

Den nå tiltalte 38-åringen har trolig stjålet visakortene og pinkodene fra postkassen til Edwin og Dosso. De to nigerianerne bodde sammen da svindelen skjedde.

- Like før kontoene ble tappet, var vi i banken og bestilte bankkort. Vi fikk beskjed om at det skulle komme i posten i løpet av tre-fem dager, men det skjedde ikke, forteller Dosso.

Kjøpt møbler

Etter en uke uten å ha mottatt verken pinkoder eller kort, reiste de to kameratene tilbake til banken. Der fikk de beskjed om at kortene var sendt ut.

- Da de sjekket kontoen min, var det ikke penger igjen. Det sto blant annet at jeg hadde kjøpt både møbler og elektroniske artikler. Men det stemte jo ikke, forteller Edwin.

Han og Dosso tok da kontakt med Frank Grønlund i LSK-ledelsen. Grønlund tok med guttene til både politiet for å anmelde saken, og tilbake til banken for å hjelpe guttene med å få pengene tilbake.

Vitner tirsdag

- Vi fikk pengene tilbake i løpet av noen dager. Det er det viktigste for oss, sier Dosso.

Torsdag skal de to kameratene vitne mot den tiltalte 38-åringen i Nedre Romerike tingrett. De gruer seg ikke, men skjønner ikke hvorfor de må forklare seg.

- Jeg vet ikke hva vi skal si. Vi har fått pengene våre tilbake, og nå er det opp til myndighetene å finne ut hva som skal skje med han som svindlet oss, sier Edwin.

Kameraten synes det er utrolig hva svindleren har fått til.

- Han må jo være en magiker. Jeg skjønner ikke hvordan det går an, sier Dosso.

Les mer om saken her.

Her finner du flere nyheter fra Romerikes Blad.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre