RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballtrener fengslet i fire uker

En fotballtrener i barnefotballen er fengslet i fire uker.
En fotballtrener i barnefotballen er fengslet i fire uker. (SARPSDBORG ARBEIDERBLAD)
Skal blant annet ha sendt truende SMS-er til idrettsledere og en tingrettsdommer.

En omstridt fotballtrener ble fredag varetektsfengslet i fire uker, etter at han ble pågrepet på Grålum i Østfold torsdag

Norges Idrettsforbund har nylig sendt ut en ny advarsel til samtlige idrettskretser i landet mot mannen som fredag ble varetekstfengslet, denne gangen med 36-åringens bilde, navn og aliaser, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Tune IL utsatt
- Vi frykter at denne mannen kan være i stand til ulovligheter overfor barn. Generelt har han åpenbart interesser på våre arenaer som vi ikke kan akseptere. Utestengelsen fra domsutvalget var et virkemiddel for å forsøke å holde ham unna barna, men denne mannen er altså fremdeles i aktivitet, sa kommunikasjonssjef Per Tøien i Norges Idrettsforbund nylig til Dagbladet.

Tune IL er en av klubbene som er blitt utsatt for mannen. 36-åringen tok for første gang kontakt med Tune IL for tre år siden. Etter kort tid oppdaget foresatte i klubben at mannen ikke var hvem han utga seg for å være. Klubben ble gjort kjent med mannens bakgrunn, og fikk ilagt mannen et besøksforbud.

Truende SMS-er
I januar i år ble det kjent at Politiet i Østfold hadde tatt ut tiltale mot 36-åringen som hadde utgitt seg for å være trener ved flere idrettslag i Sør-Norge. Ifølge tiltalen skal mannen ha brutt besøksforbud mot fotballklubben Tune IL, nektet å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg fra klubbens område, samt nektet å oppgi personalia til politiet.

Etter det Sarpsborg Arbeiderblad kjenner til skal mannen nå ha sendt truende SMS-er både til idrettsledere i Sarpsborg og en tingrettsdommer.

Mannen skal være siktet for brudd på starffelovens paragraf 390 a - for å ha opptrådt skremmende eller plagsomt, eller annen hensynsløs atferd som krenker en annens fred.

Mannen ble varetektsfengelst i Fredrikstad tingrett.

36-åringen forsvares av Sarpsborg-advokat Anne Grete Ludvigsen. Overfor Dagbladet ønsker hun ikke å kommentere saken.

Les mer om 36-åringens trusler i Sarpsborg Arbeiderblad tirsdag.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere