Gå til sidens hovedinnhold

Fotgjenger utenfor livsfare etter påkjørsel i Skien

Mannen i 70-årene som ble påkjørt på Kjørbekk i Skien lørdag er utenfor livsfare. Sjåføren er siktet for uaktsomhet da han ikke så fotgjengeren.

Politiet har vært i kontakt med Sykehuset Telemark og fått opplyst at mannen har bruddskader, men at han nå er operert, skriver Telemarksavisa.

Politiadvokat Christian H. Ytterbø i Sørøst politidistrikt sier at de har god oversikt over hva som skjedde – både gjennom øyevitneobservasjoner og sjåførens egen forklaring.

Straffeskyld

– Sjåføren har erkjent straffskyld for uaktsomhet. Det som gjenstår i saken er avhør av fornærmede, det er derfor vi ikke ønsker å fortelle hva andre har forklart i saken. Det kan påvirke fornærmedes forklaring, sier Ytterbø.

Det som er helt avklart er at mannen benyttet fotgjengerovergangen da han krysset veien. Det er 50-sone i området.

Politiet fikk melding om påkjørselen ved Kjørbekk i Skien klokken 15.38 lørdag. Ulykken skjedde da mannen skulle krysse veien.

– Ulykken skjedde i et fotgjengerfelt og føreren av personbilen har fått førerkortet beslaglagt, sa operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB lørdag.

Ikke mistanke om ruskjøring

Han fortalte at den skadde, en mann i 70-årene, ble sendt til sykehus i ambulanse. Hvor alvorlig skader mannen fikk, var ikke avklart lørdag kveld.

– Ambulansepersonell har opplyst at mannen er kritisk skadd, sa innsatsleder Kim Stokke på ulykkesstedet til Varden og Telemarksavisa.

Lørdag kveld ble sjåføren, en mann i 20-årene fra Skien, siktet i saken. Politiet har ikke mistanke om ruskjøring.

Vegvesenets ulykkesgruppe er varslet og politiets kriminalteknikere var på ulykkesstedet lørdag ettermiddag.

(©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken