RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotograf tiltalt for produksjon av overgrepsbilder

Ålesund (NTB): En fotograf fra Ålesund er tiltalt for å ha produsert overgrepsbilder av tenåringsjenter. 37 jenter inngår i den omfattende tiltalen.

Modellfotografen ble pågrepet og siktet for seksuelle overgrep i forbindelse med modellfotografering allerede forrige vinter. Nå er tiltalen klar, og ved siden av produksjon av overgrepsbilder omfatter den også forsøk på seksuelle handlinger mot to av jentene, samt å ha utvist krenkende atferd mot tre av jentene, skriver VG.

Da siktelsen ble tatt ut i fjor vinter, opplyste politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Sunnmøre politidistrikt at over 70 unge jenter har sagt at de har vært modeller for mannen.

Ferstad sier til VG at tiltalen er alvorlig både på grunn av omfanget, at dette har skjedd over lang tid, og fordi jentene har vært mellom 15 og 17 år gamle.

- Det har ikke vært fysisk tvang, men jentene har ikke klart å si nei til en voksen mann som i utgangspunktet skulle være profesjonell. Han er voksen og har makten. De trodde han skulle ta fine bilder av dem til Facebook, sier politiadvokaten.

Fotografen slapp ut fra varetekt i fjor vår, men rettssaken er ennå ikke berammet. Mannens forsvarer, advokat Sol Elden, sier mannen erkjenner å ha tatt bildene, men ikke straffskyld. Fotografen mener selv at bildene ble tatt i overensstemmelse med jentene, sier Elden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere