RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotografen: - Håper Obama tar kontakt

Foto: Faksimile The Washington Post
Sist oppdatert:
Nordlysbilde fra Tromsø pryder Washington Post. - Stas, sier fotografen.

Bildene av det spektakulære nordlyset over Nord-Norge tirsdag spres nå gjennom medier over hele verden. Men det er spesielt én publisering som legges merke til.

USAs hovedstatsavis, The Washington Post, trykker i dag det etterhvert berømte bildet - på forsiden.

- Det var morsomt vil jeg si! Det er en forside med vanligvis få bilder, så det er ekstra stas, sier fotografen Rune Stoltz Bertinussen beskjedent til Nettavisen.

Håper Obama kommer
Stoltz Bertinussen, som er tilknyttet Scanpix, er dermed én av svært få norske fotografer som har fått sine bilder på trykk på forsiden av en så stor og viktig amerikansk avis.

- Vi fleipa med det på jobb, og nå håper vi Obama legger merke til det og lover å komme til Norge - og ringe fotografen for å spørre hvor han kan se nordlyset, ler Stoltz Bertinussen.

Fotografen sier han ble gjort oppmerksom på at bildet var på trykk i Washington Post på Facebook.

- Jeg prøver å ta litt nordlysbilder i løper av vinteren, og den dagen gjorde jeg et mislykket forsøk i nærheten av Tromsø - det var før nordlyset kom. Men så kjørte jeg ut på Kvaløya over mot Skulsfjorden for å komme bort fra bylyset. På vei oppover fjellet sto det biler og folk på alle avkjøringer, men jeg kjørte videre slik at jeg kunne stå for meg selv. Da flammet nordlyset virkelig opp.

- Har bedre bilder
Han avslører at det er han selv som er med i bildet - som er tatt med selvutløser. Selv om har har fått gode tilbakemeldinger på bildene, er han likevel ikke «superfornøyd» med bildene.

- Jeg har mange andre bilder som er bedre, men som er tatt tidligere, sier Stoltz Bertinussen.

The Washington Post er den største og eldste avisen i Washington DC, og ble grunnlagt i 1877. Over 700 journalister er tilknyttet avisen, og opplaget er på over 507.000 daglig og 846.000 søndager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere