BØLER/SENTRUM: Torsdag 23. april lanseres boken "Et samarbeid i betong" som forteller i ord og bilder om det unike samarbeidet mellom Carl Nesjar og Pablo Picasso. Boken forteller historien fra Nesjars ståsted, og er ført i pennen Sylvia A. Antoniou.

Aldri vist

- Det har aldri vært publisert bilder av hvordan arbeidet foregikk, sier hun. Antoniou har jobbet sammen med fotograf Jan Robert Williamsen med å finne frem gamle negativer og bilder, mens fotografen selv, Carl Nesjar, har stått for det endelige bildeutvalget.

LES OGSÅ: Stiller ut i Málaga

Utvalgte bilder

Samtidig med boklanseringen åpnes en fotoutstilling i Galleri R5, med tolv bilder fra samarbeidet mellom de to kunstnerne. Galleri R5 i Akersgata 59 ligger vis-à-vis det synligste eksemplet i Oslo på Picasso og Nesjars samarbeid, nemlig Fiskerne (1969), som pryder en eksteriørvegg på Y-blokken i regjeringskvartalet. Mens Picasso tegnet, sørget Nesjar for å realisere veggdekorasjonene i naturbetong. Dette resulterte i fem veggdekorasjoner i regjeringskvartalet, og i alt 33 veggdekorasjoner og frittstående skulpturer i sandblåst betong - oppført over hele verden.

- Picasso besøkte aldri Oslo, han reiste nesten aldri. Det var bortkastet tid. Han ville heller være hjemme og male bilder eller lage skulpturer, sier Carl Nesjar.