RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fototips: Bruk familien

Det kan være mange spennende motiver å finne i den nære familie, og jo mer du bruker kameraet jo mer avslappet blir familiemedlemmene foran det.
Det kan være mange spennende motiver å finne i den nære familie, og jo mer du bruker kameraet jo mer avslappet blir familiemedlemmene foran det. Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)
Sist oppdatert:
Sammen med dem du er trygg, kan du eksperimentere fritt og lære masse.

Spør redaktøren om fototips på FACEBOOK

Jeg tar som regel fri når folk flest finner frem kameraene sine for å forevige bursdager, høytider og den lenge etterlengtede ferieturen. Men det var nettopp der det startet – i familiens lune favn. Jeg prøvde meg frem, lekte med fotoapparatet og lyset rundt meg, arbeidet med komposisjon, lukker og blender i den grad at familien først irriterte seg over at jeg alltid dro det frem, inntil de etter hvert glemte at jeg var til stede.
Noen ganger protesterte nok de små over at jeg tok regi og skulle ha dem til å posere, men de synes det var gøy å se resultatet til slutt. Det var slik jeg lærte meg håndverket, og det er liten tvil om at det var «knipsingen» som langt på vei gjorde meg til den fotografen jeg er i dag. Flere profesjonelle kunstfotografer, som Sally Mann, bruker nettopp familien som utgangspunkt i sin kunst.
Andre, som den anerkjente mote- og sosietetsfotografen Mario Testino, anvender «knipseestetikken» i mye av sin tilnærming. Uansett er det en utmerket måte å lære seg knepene på, for teknikken kan overføres til andre områder. For en mer nærgående og spennende feriefotografering vil på sikt gjøre bildene interessante også for andre enn nettopp den nære familie.

Andre fototips:

BETALE FOR BILDENE?
STERKE FARGER
FOTOGRAFERE BYLANDSKAP
VÆR KREATIV
EKSPONER RIKTIG
FÅ FARGEKONTROLL
TA BEDRE FERIEBILDER
BILDER AV BYEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere