RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fototips: Bylandskap

Mange kjenner de spesielle t-baneskinnene som går over gateplanet i Chicagos indre by. I regnet gir de et mer dramatisk inntrykk (tenk filmen Blade Runner).
Mange kjenner de spesielle t-baneskinnene som går over gateplanet i Chicagos indre by. I regnet gir de et mer dramatisk inntrykk (tenk filmen Blade Runner). Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)
Sist oppdatert:
Det kan synes enkelt å fotografere bylandskap, men med bildene dine kan bli enda bedre.

Følg oss på FACEBOOK

Det kan synes enkelt å fotografere bylandskap, for det er så mye å ta av. Bygninger, trafikk, parker, og en uendelig strøm av mennesker som haster forbi.
Å fange den rette stemningen, som sier noe om akkurat den byen, er likevel ikke alltid så enkelt. Du kan selvsagt sikre deg ved å studere postkort og fotografere kjente landemerker, som Eiffeltårnet, New Yorks Times Square eller Rådhuset i Oslo, men skal du forsøke å si noe nytt om byen bør du gå mer i dybden.
Hva synes du er det viktigste kjennetegnet, ut over de faste, kjente innslagene? Er det for eksempel filmer du kjenner som sier noe spennende om byen?
Chicago, som disse bildene er fra, er et fascinerende sted, som jeg trodde jeg kjente fra litteratur og film, men den var annerledes og mer sammensatt enn det ensidige bildet jeg hadde blant annet fra mafiafilmer- og -bøker.

BILDER AV BYEN

VÆR KREATIV

EKSOPENRING

FÅ FARGEKONTORLL

TA BEDRE FERIEBILDER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere