*Nettavisen* Nyheter.

Fototips: Fortell historier

En bildefortelling er en fin måte å presentere et tema på. En god variasjon i bildeutvalget er viktig, samt sterke kontraster mellom nært og fjernt. Disse bildene er hentet fra en reise langs kanalene i England ikke langt fra Birmingham. Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)

En bildefortelling er en fin måte å presentere et tema på og det er mange tilnærmingsmåter og feller.

17.06.11 09:52

HTML EMBED

ABONNER PÅ REISER & FERIE

I ordtaket «et bilde kan fortelle mer enn tusen ord» er det viktig å understreke ordet kan, fordi det er så mange faktorer som spiller inn for at et bilde gjør akkurat det. Den viktigst premissen er å være på rett sted til rett tid – «f8, and being there» som det gjerne omtales som i amerikanske fotografkretser. Krigsfotografer som norske Harald Henden og amerikanske James Nachtwey er to eksponenter for dette, fotografer som klarer å formidle krigens gru i ett bilde i kraft av tilstedeværelse og komposisjon opp mot det kunstneriske.

Det finnes en annen tilnærming, som er krevende på sitt vis, men som gir deg muligheten til å jobbe mer systematisk. Finn deg et prosjekt eller en idé å jobbe ut ifra. Det kan være alt fra en dag på stranda til landsbyliv i Provènce. Her kan du hente inspirasjon fra størrelser som W. Eugene Smith, en av de fremste «fotoessayistene» med ikoniske serier som «Spanish village» og «Minamata», og norske Bo Mathisen.

Tenk nært og fjernt, detaljer og oversiktsbilder, samt et bilde som tar opp i seg essensen i det du forsøker å formidle.

Flere fototips:
BRUK FAMILIEN
BETALE?
STERKE FARGER
BYLANDSKAP
BILDER AV BYEN
VÆR KREATIV
RETT EKSPONERING
TA BEDRE FERIEBILDER

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag