RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fototips: Vær kreativ

Disse guttene på stranda utenfor kysten av Tanzania skaper en spesiell stemning når de i det gylne lyset og i silhuett stiger opp av vannet, mørke og ugjenkjennelige. Som om de kommer for å ta deg...
Disse guttene på stranda utenfor kysten av Tanzania skaper en spesiell stemning når de i det gylne lyset og i silhuett stiger opp av vannet, mørke og ugjenkjennelige. Som om de kommer for å ta deg... Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)
Sist oppdatert:
Hvorfor kjeder vi oss så lett når familie eller venner med stor iver viser frem bildene fra sin siste ferie?

Spør oss på FACEBOOK

TA BEDRE FERIEBILDER

Er det deg, som forgjeves prøver å kvele et gjesp, det er noe galt med når familie eller venner viser bilder fra ferien? Neppe. Det tas nemlig altfor mange kjedelige bilder, uten annen relevans enn at de blir en slags stedsangivelse for fotografen eller er en ren avbildning. Husk at det er de samme regler som gjelder innenfor foto som annen kunst: Om etterligningen er god eller dårlig spiller liten rolle, det er fremdeles en etterligning.

FÅ FARGEKONTROLL

Derfor er det viktig å gi din tolkning av motivet, av det du ser og ønsker å formidle, skape interesse for og gi en viss relevans. Humor er alltid et godt virkemiddel. Det er slett ikke lett, men både mangelfull komposisjon, skarphet og andre attributter vi ellers er nøye på kan vike for gapskratten.
Det gjelder i tillegg å tørre mer, gå tettere på, vente til lyset er riktig, tenke komposisjon, eller bruke kroppen for å finne den rette vinkelen. Alt for det gode bildet du til slutt kan henge på veggen og som dine venner vil gispe av beundring over.

RIKTIG EKSOPONERING

BILDER AV BYEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere