RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Four Season Ventures fikk SND Invest

Sist oppdatert:
Birger Nergaard og Four Season Ventures fikk tilslaget på SND Invest. Nærings- og handelsdepartementet mottar kun 547 millioner kroner for ventureporteføljen
Nærings- og handelsdepartementet har i dag inngått en avtale om salg av SND Invest AS. Kjøperen er investeringsfondet, Four Season Ventures IV AS. Fondet er finansiert av en gruppe norske og internasjonale investorer, skriver Departementet i en pressemelding.

- Gjennom denne avtalen har vi sikret en tilfredsstillende pris for verdiene i SND Invest AS, samtidig som vi har sikret nye eiere som er opptatt av å utvikle porteføljen videre, skriver nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen i en melding.

Dette er også den kjøperen styret i SND Invest AS har anbefalt, sier Gabrielsen. Salget er i tråd med Sem-erklæringen, der ett av punktene er avvikling av statens eierskap i SND Invest AS.

Nærings- og handelsdepartementet vil motta 547 millioner kroner for aksjene i selskapet. Som et ledd i salget vil det også bli besluttet å utbetale om lag 500 millioner kroner til Nærings- og handelsdepartementet gjennom kapitalnedsettelse.

Aksjene i Venturefondet AS, med en bokført verdi på 113 millioner kroner vil overføres Nærings- og handelsdepartementet etter gjennomføring av salget. Totalvederlaget til staten vil således være nær 1.160 millioner kroner, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere