Gå til sidens hovedinnhold

FpU-formannen gir seg

- Jeg har vært sykt heldig, sier FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud (27).

Svendsrud har vært leder av Fremskrittspartiets Ungdom i fire år, og har nå opplyst valgkomiteen i ungdomspartiet om at han ikke tar gjenvalg på landsmøtet i april.

- For meg har dette vært en eventyrlig reise, og jeg er evig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten av organisasjonen, sier Svendsrud i en pressemelding.

Han sier han er stolt over de seirene ungdomspartiet har fått gjennomslag for, som høyere frikortgrense, opprettelse av dyrepoliti, fjerning av arveavgiften og at obligatorisk kjøreopplæring blir godtatt som gyldig fravær i skolen.

Les også

FpU vil hente hjem alle Syria-barna

«Jeg har vært så sykt heldig. Så utrolig privilegert som har fått lov til å være formann for verdens beste ungdomsparti. Jeg sitter først og fremst igjen med så mye glede og t akknemlighet», skriver han på Facebook.

Svendsrud har sittet i sentralstyret til FrU siden 2014, hvor han de to første årene var nestformann før han overtok formannsklubba i 2016.

«Etter 12 år som medlem i FpU har jeg fått venner for livet i både mitt eget parti, og i de andre ungdomspartiene. Jeg vil tørre å påstå at ungdomspolitikk er norsk politikk på sitt beste, med den gjennomgående evnen til å diskutere sak og ikke person», skriver han.

FpUs landsmøte avholdes 4-5. april.

Kommentarer til denne saken