RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FpU trykker Muhammed-karikaturer

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i Tromsø trykker flere av de omstridte Muhammed-tegningene i sin medlemsavis. - Leit, mener Islamsk Råd.

(YEYE): Det er i medlemsavisen «Contra» at de omstridte tegningene har blitt trykket. En tegning av den islamske profeten med en bombe plassert i turbanen er blant de som har blitt trykket.

Er det greit å publisere karikaturene? Si din mening i bunn av saken!

Rundt 130 FpU-medlemmer får i disse dager avisen i postkassen.

- Vi har ytringsfrihet
Formann i Tromsø FpU, Charlotte Larsen, sier til Yeye at de har valgt å trykke tegningene for å vise at de ikke er redd for å bruke ytringsfriheten.

- Vi har trykket disse tegningene for å få frem at vi tør å trykke dem fordi vi har ytringsfrihet i dette landet. Vi mener at norske topp-politikere var altfor raske med å legge seg flate når bråket om tegningene sto på som verst. Dette er rett og slett en markering av hvor viktig ytringsfriheten er, sier Larsen.

- Har du forståelse for at folk kan oppleve dette som en provokasjon?

- Vil man tolke dette som en provokasjon, så kan man selvsagt det, men i «Contra» skriver vi stadig om viktige, prinsipielle saker, og Muhammed-karikatursaken er en slik sak, forklarer hun.

I følge Larsen har også FpUs fylkeslag i Rogaland også trykket tegningene med samme formålet.

- Forsøker å score politiske poeng
Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, ser ingen grunn til at tegningene skal trykkes.

- Jeg ser i veldig liten grad noe formålstjenelig ved en slik trykking, bortsatt fra provokasjonshensyn og at man prøver å tjene politiske poenger på dette, sier Sultan til Yeye.

- En politisk uttalelse
Avtroppende FpU-formann Trond Birkedal mener trykkingen av tegningene er en politisk uttalelse og handling, og ikke en provokasjon.

- Jeg vil si at dette er mer en politisk uttalelse og handling om at vi ikke lar oss kue eller trues til å ikke trykke tegningene fordi noen kommer med drapstrusler. Jeg støtter den beslutningen som er tatt om å trykke tegningene, ettersom det er gjort en grundig vurdering i forkant av publiseringen, sier Birkedal.

Er det greit å trykke karikaturene? Si din mening!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere