*Nettavisen* Nyheter.

FpU vil tillate flerkoneri

Foto: Britt-Ellen Negård

Vil gi enkeltpersoner «større frihet til å leve slik de selv vil».

12.12.13 22:17

(Glåmdalen): På sitt årsmøte på Flisa 7. desember vedtok Hedmark FpU en resolusjon hvor de foreslår for landsmøtet i FpU å legalisere polygami, eller såkalt flerkoneri. Styremedlem Ida Marie Bredvold fra Åsnes forteller at partiet ønsker at enkeltpersoner selv skal få bestemme hvordan de vil leve.

– Grunnen til at vi tar opp dette er at FpU er for at hver enkelt skal få styre sitt eget liv. Vi ser faktisk ikke problemet med å tillate dette, forteller Bredvold til Glåmdalen.

Hun er godt kjent med at forslaget er kontroversielt, men mener det er på sin plass å ta en diskusjon om dette.

Mange motstandere

– Vi vil ha en bredere diskusjon rundt dette temaet, og det er veldig mange faktorer som teller. Vi ønsker å flytte diskusjonen for å treffe flere fagfelt. Under debatten i Hedmark FpU fikk jeg inntrykk av at mange er imot, men jeg tror det er sunt med en debatt om dette, mener Bredvold.

Hun har god tro på å få forslaget om flerkoneri gjennom på FpUs landsmøte til våren.

– Ut fra de opplysningene jeg har i dag, tror jeg at det vil gå igjennom på landsmøtet, men dette er et vanskelig tema å ta standpunkt i. Man er enten for eller imot, hevder Bredvold.

Åsnes-politikeren er klar på at dagens lovverk må tilpasses på mange måter før en eventuell legalisering av flerkoneri. Hun er klar på at denne typen ekteskap skal være strengt regulert.

Streng regulering

– Hvis polygami skal bli legalt i Norge mener jeg at vi burde få på plass et enda strengere regelverk for dette, enn vi har i dag for vanlig ekteskap, sier Bredvold.

Leder i AUF Hedmark, Kjersti Dreyer Sidselrud, synes forslaget er merkelig, og understreker at dette ikke noe man har diskutert i Hedmark AUF.

– Dette er ikke noe vi har diskutert, men jeg tror at det blir litt for annerledes for vår del.

– Mellom to personer

Dreyer Sidselrud mener selv at ett ekteskap skal være mellom to personer.

– Dette er et ganske vanskelig spørsmål å ta stilling til. Vi er ikke så vant med dette i Hedmark. Jeg mener at et ekteskap er mellom to personer, spesielt med tanke på sjalusi osv, sier AUF-lederen til Glåmdalen.

Les flere saker på Glåmdalen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.