RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REMA 1000: Rolf Rune Forsberg på vei inn i butikken på Heimdal med en pakke sjokolade. Fra torsdag er varene å finne i Rema-hyllene i Sandefjord. Foto: Jan Roaldset
REMA 1000: Rolf Rune Forsberg på vei inn i butikken på Heimdal med en pakke sjokolade. Fra torsdag er varene å finne i Rema-hyllene i Sandefjord. Foto: Jan Roaldset

Før ville «ingen» butikker selge Hval Sjokolade. Men se nå!

Sist oppdatert:
Hval sjokolade inntar Rema 1000 og 64 nye Meny-butikker.

(SANDEFJORDS BLAD): Håpet til konditor og daglig leder Rolf Rune Forsberg er at dette kan bety et gjennombrudd i landets tredje største dagligvarekjede.

Kjøpmann og eier Per Henry Farmen ved Rema 1000 på Heimdal i Sandefjord synes det er hyggelig at det nå blir poser med Hval melkesjokolade i hyllene hans.

Tidligere har de bare solgt i løs vekt.

Flere avtaler

– Jeg har ønsket meg dette lenge, og er glad for at Hval har ryddet opp i palmeoljeproblematikken. Det er gøy med lokale varer, og jeg synes det er fint å støtte lokale arbeidsplasser, sier kjøpmann Farmen, til Sandefjords Blad.

Daglig leder Rolf Rune Forsberg leverer de første varene til assisterende kjøpmann Henrik Bruun Farmen ved Rema 1000 Østerøyveien i Sandefjord. Foto: Jan Roaldset

Nylig har Rolf Rune Forsberg også skrevet kontrakt med NorgesGruppen. Hittil har han solgt Hval-sjokolade i Meny-butikkene i Vestfold og Telemark.

Med den nye avtalen får han spredning av melkesjokolade, marsipan og nougat også til Oslo, Akershus og Buskerud – til sammen 64 Meny-butikker.

LES OGSÅ: Hvals Facebook-gruppe har eksplodert

TV-program gjorde susen

– NRK-programmet Brennpunkt om kjedemakt i dagligvarebransjen gjorde susen, kommenterer Forsberg, som har tro på at dersom han selger bra i de nye butikkene, vil det åpne seg flere dører.

Akkurat nå har Hval sjokolade mer enn nok å gjøre. For første gang økte de til to skift etter påske. Det har tidligere bare vært nødvendig på høsten. Fortsatt er det Europris og Nille som er bærebjelkene for Hval sjokolade.

LES OGSÅ: - Brennpunkt fremstiller oss feil

Næringspolitisk direktør i NorgesGruppen, Bård Gultvedt, synes Hval er en god lokal leverandør, som de har samarbeidet med lenge.

– Dersom de selger godt, øker det sjansen for enda større spredning, sier han.

I Østfold er det også mange Meny-butikker. Dette fylket kan bli neste erobring for sjokoladefabrikken.

LES OGSÅ: Rema 1000 klager inn Brennpunkt for PFU

Les flere saker fra Sandefjords Bladher.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere