RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra 23 grader til - 4 på én uke

Foto: Bioforsk Øst Landvik (Web-kamera)
Sist oppdatert:
Varmen har forlatt det blide Sørlandet.

Forrige tirsdag var det sydenvarmt i Sør-Norge. På målestasjonen Landvik i Grimstad ble det målt hele 23,1 grader, noe som var Norgesrekord. Aldri før har det blitt målt en så høy temperatur i mars.

Men nå har varmen forlatt sørlendingene. På en uke har temperaturen i Grimstad rast hele 27 grader, til minus 4 grader klokken 06 onsdag morgen.

- Det er jo en utrolig forskjell, konstaterer vakthavende meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt overfor Nettavisen.

Her var det kaldest i natt: Finse (-22), Hovden (-20), Finnmarksvidda (-19), Sognefjellet (-18) og Vågsli (-16).

Se direktebilder fra Landvik målestasjon!

- Skikkelig ekstremt
Johansson beskriver forrige ukes høye temperaturer som ekstreme.

- Det var veldig unormalt det vi så i Grimstad, med 23,1 grader. Det har aldri blitt målt så høye temperaturer, så det var skikkelig ekstremt, sier han.

Dagens målte temperaturer, er imidlertid mer det normale for årstiden.

- Det vi ser nå er helt normale tilstander for april. Det var vanlig at vi får sånne tilbakeslag med kraftig nordavind, og da blir det kaldt - særlig nattestid, sier Johansson.

Likevel er det nå litt kaldere enn normalt.

- Vi har temperaturer som ligger 3-4 grader under det som er normalt i Sør-Norge. I Oslo ligger det normalt på 2-3 varmegrader i døgnmiddeltemperatur, mens nå er det under null grader, sier han.

Sjekk hvordan ditt vær blir her!

- Det blir mye sol
- Vil det kjølige været fortsette i sør?

- Det vil fortsatt bli en kjølig værtype i hele Sør-Norge, med store temperaturforskjeller mellom dag og natt. Men det blir relativt lite eller ingen nedbør, sier han.

Så gladnyheten midt opp i det kjølige påskeværet, er at det blir mye fin påskesol.

- Det blir sol og mye fint vær. Siste delen av påsken ser litt usikker ut, men mest sannsynlig så fortsetter det å være relativt kjølig i forhold til årstiden. Det blir også lite nedbør, sier Johansson.

- Snøbyger nordover
Men de som bor lenger nord i landet, må regne med mer nedbør.

- Nordover så blir det enda kaldere, og det blir også en del snøbyger i ytre strøk. Det blir en god del snøbyger fra Stadt og nordover, sier meteorologen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere