RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra 7- ende til 8- ende

Sist oppdatert:
Fire lørdager fremover sender NRK den nye dokumentaren om fire elever i overgangen mellom barneskolen og ungdomsskolen.

(YEYE): Hvordan føles det å lukke døren til barneskolen din for første gang? Hvordan går det når du må bytte ut gamle lærere med nye og vennene dine kommer i en annen klasse? I NRKs nye dokumentarserie «Fra 7- ende til 8- ende» følger vi fire ungdommer på veien fra den trygge tilværelsen de hittil har vært i til et nytt og annerledes liv på ungdomsskolen.

Serien kan du se hver lørdag kl 18.30. NRKs team har fulgt de unge håpefulle fra mars til desember i 2007. Malick og Annicken er fra drabantbyskolen Fjell og Chris Robin og Vilde er fra bygdeskolen Skoger. Begge skolene er i Drammen. Alle fire skal begynne sammen på Galterud ungdomsskole. Her blandes klassene og elevene blir bedre kjent med hverandre.

Mange spørsmål

Tolvåringene lurer på mange ting når den nye hverdagen venter. Hvordan blir det å få karakterer? Er lærerne så strenge som alle sier de er? Og hvordan blir det å forlate venner i gamleklassen til fordel for nye?

Hovedpersonene

De fire ungdommene vi får møte i serien har ulike interesser og vennegjeng. Annicken er midtpunktet i vennegjengen fra Fjell og hun er bekymret for at gjengen ikke skal holde sammen og at de mister kontakten når de begynner på ungdomsskolen. Malick kommer også fra Fjell. På fritiden spiller han fotball og henger med andre elever i bydelen. Malick ønsker en ny start og vil gi bort den lederrollen han har hatt i sin tidligere klasse.

Chris Robin liker fysisk arbeid og gruer seg derfor til å sitte mye stille på ungdomsskolen. Han er fra Skoger og elsker å kjøre go cart på fritiden og er blant landets beste i sin årsklasse. I likhet med Chris Robin kommer også Vilde fra Skoger. Hun spiller i korps og er fascinert av japanske ting. Derfor holder hun på å lage sin egen japanske tegneserie. Hun håper på flere utfordringer på Galterud fordi hun til nå synes engelsktimene har vært for enkle.

GJENGEN: Annicken er midtpunktet i vennegjengen. Hun håper gjengen skal greie å holde kontakten på den nye skolen.

Blogger

På NRKs hjemmesider kan du lese mer om serien og de fire ungdommene. Alle har har laget hver sin blogg. Her er utdrag fra bloggen til Annicken og Malick:

Annichens blogg : -Vell, helgen gikk som alltid helt greit. søstra mi var på besøk, hadde det veldig gøy. og akkuratt nå kl. 17.55 fikk jeg min nye bærebar pc. jeg ble veeeldig glad. ellers har det ikke skjedd så mye, enn at jeg har sett på nrksuper siden, og sett på tabber, og den andre filmen, jeg begynte vist å gråte, da jeg tenke på de minnene fra 7`ende klasse, når man ser seg selv gråte på tv osv. men men, sånn kan det gå, og alle blir eldre engang.

LEDERROLLE: Malick vil ikke lenger være lederen i klassen.

Malicks blogg : -BALL... det var d*** kuult... alle dansa og hadde det gøy... det var også nesten ingen som bare satt der lix... alle koste seg og seff jeg... haha fikk dansa med mange jeg... 10 9 og 8 klasse dansa jeg med... maten der var også passe god og sånnt... det ble også kåringer da:P husker ikke helt hvem det var, men Mathias en som går i klassen min og Christine en i de anrde klassene ble kåret til prins og prinsesse:P vel etter kåringene dansa bare alle å hadde gøy... det var en veldig kul dag og gleder meg til neste ball:P

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere