*Nettavisen* Nyheter.

Fra Brommapojkarna til Vålerenga

Vålerenga har hentet Thomas Hasselgren fra et av Nordens beste spillerutviklingsmiljøer.

02.02.12 11:05

Thomas Hasselgren (38) begynte 2. januar som spillerutvikler i Vålerenga. Han har jobbet de siste syv årene som fotballtrener i den svenske klubben IF Brommapojkarna for aldersgruppen U8-U12. Hasselgren har siden 1989 vært trener for forskjellige lag i flere klubber i tillegg til kretstrener.

- Grunnen til at vi hentet Thomas er at vi ønsker å videreutvikle satsinga på barnefotballen som ble startet for noen år siden. Barnefotballen har blitt mye mer strukturert de siste årene i forholde til aktiviteter og hva som gjøres på feltet. Hos oss skal han jobbe med barn fra 5 til 12 år, sier utviklingssjef i Vålerenga Fotball, Andrea Loberto, til vif-fotball.no.

- Styrker fagmiljøet

Hasselgren kommer fra den svenske klubben Brommapojkarna som er kjent for sitt gode utviklingsarbeid. Med sine 250 lag i seriespill, 4 000 aktive spillere, samt mer enn 600 frivillig arbeidende ledere og trenere er BP den klubben i Europa med flest aktive spillere og ledere.

- Alle som er opptatt av talentarbeid og spillerutvikling vet at Brommapojkarna har et av Nordens beste miljøer for spillerutvikling og de har samlet masse kompetanse etter mange år som en av de ledende talentutviklingsklubbene, forteller Loberto som mener fagmiljøet på Valle blir styrket med ansettelsen av Hasselgren.

- Med Thomas får vi en person med andre synspunkter og annen kompetanse enn det vi bestitter fra før. Det vil bidra til å ta oss noen steg videre og fagmiljøet på Valle blir styrket. I ansettelsesprossessen fikk vi meget gode tilbakemeldinger på han fra alle som jobber med fotball i Stockholmsområdet.

Oppfølging, utvikling og kursing

Hasselgren har blant annet ansvaret for oppfølging og utvikling av klubbens trenerkoordinatorer, kursing, samt videreutvikling av Vålerengaveien. Han bidrar også på Vålerenga Fritidsordning og det nye Vålerenga Akademiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.